1
Evroliga

FOTO: Starsport

PARNI VALJAK SAMLEO MILANO! Nestvaran preokret Partizana za trijumf nad „manekenima“ (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 07.12.23 u 22:31

Ovu crno-belu tvrđavu niko ne može srušiti.

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Olimpije iz Milana rezultatom 82:69 u okviru 13. kola Evrolige na svom terenu u Štark areni.

PRVA ČETVRTINA

Krenuli su jako i jedni i drugi, konstantno se igrao koš za koš, a prekid igre i veliki peh za ekipu Partizana dogodio se na polovini prve deonice (5. minut) kada je Aleksa Avramović izvrnuo zglob i sa bolnom grimasom napustio teren. Kaboklo rešeta „manekene“, a oni ga uporno puštaju, što se za njih ispostavila kao loša ideja. On je do sada pogodio 3/3 trojke. Sa druge strane Šilds zatrpava koš crno-belih, ozbiljno se raspucao. Izabranici Željka Obradovića moraće podhitno da reaguju po tom pitanju. Ozbiljna borba vođena je tokom prve deonice, a Naneli je zatvara utrčavanjem ispod koša i pogađa. rezultat prve četvrtine je 20:25 u korist gostiju.

DRUGA ČETVRTINA

Odlična odbrana crno-belih. Smajlagić se razigrao na početku druge deonice i Partizan se vraća u igru. Ipak, nalet Olimpije zaustavio je igru domaćih i gosti se odvajaju na +6 (29:35). Šildus se ozbiljno razigrao, crno-beli hitno moraju da mu stanu na put! Do kraja četvrtine Partizan je uspeo da umanji prednost Italijana čvrstom odbranom i dobrom igrom u tranziciji. Rezultat je na poluvremenu 39:44.

 TREĆA ČETVRTINA

Obe ekipe su odlično započele drugo poluvreme. Ipak, greške crno-belih u odbrani dolaze na naplatu, pa su se tako gosti odvojili na +15 (45:60). Međutim, ne posustaju izabranici Željka Obradovića, Ledej i Panter se bude i razlika se topi. Treća deonica završena je rezultatom 61:62.

 

ČETVRTA ČETVRTINA

Neverovatan povratak Obradovićeve čete za delirijum u Areni! Eksplozija Partizana i +8 za domaćina (72:64). Nestvaran preokret Žocove mašinerije u poslednjoj deonici! Parni valjak samleo je ekipu iz Milana i ovaj meč rešila rezultatom 82:69.

58
3
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter