0
Evroliga

during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade v AS Monaco at Stark Arena on December 05, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PARTIZAN POBEDIO U JOŠ JEDNOJ DRAMI: Crno-beli slavili nad Monakom nakon produžetaka!

Objavljeno: 05.12.23 u 22:58

Kraj izuzetno uzbuljivog meča u Beogradu.

Košarkaši Partizana igraju meč 12. kola Evrolige na svom parketu protiv ekipe Monaka, a rezultat na kraju meča iznosi 84:83 nakon produžetaka.

Veoma tvrdo otvaranje susreta od strane oba tima s obzirom na činjenicu da nijedan tim gotovo dva minuta nije uspeo da poentira na bilo koji način.

Od tog momenta je Partizan pronašao svoju igru u napadu te je poenima Doužera, Pantera i Kabokla uspeo da se odvoji na neku zadovoljavajuću razliku.

Ipak, tajm-aut Saše Obradovića je „upalio sijalicu“ ekipi Monaka koja je krenula da igra sjajno ne obe strane parketa te je do kraja prvog dela igre uspela da smanji ubedljivu prednost crno-belih na svega tri poena.

Trojkom Kembe Vokera ekipa iz Kneževine je uspela da dođe do izjednačenja, a onda je veoma brzo pronašla način da povede protiv Partizana koji je počeo da pravi silne greške na obe strane parketa.

Niz grešaka pravi Partizan sredinom druge deonice, prvo laki poeni Blosomgejma zbog slabe odbrane, potom ofanzivni faul Tristana Vukčevića, pa gaženje aut-linije Zeka Ledeja i na kraju zakucavanje Donte Hola iz druge prilike.

 

U nastavku su crno-beli vratili meč u potpuni egal, a početkom poslednje deonice čak uspeli da dođu do prednosti, jer je daleko bolja odbrana zaigrana od strane izabranika Željka Obradovića.

Poslednja deonica je bila podjednako tvrda, ali ipak su u finišu sve prilaze košu zatvorili igrači Partizana, i tako na krilima atipično tvrde odbrane za standarde ove sezone, uspeli da uhvate očekivani ritam od početka sezone.

Ipak, da bude još veća drama pobrinuo se Majk Džejms, koji je dve sekunde pre kraja pogodio za tri poena, ali je potom sa druge strane Kevin Panter ostao neprecizan pa se otišlo u dodatnih pet minuta.

Tu je slika bila preslikana kao u finišu poslednje četvrtine, gde je Partizan ovaj put sačuvao pobedu i upisao šesti trijumf.

Najefikasniji je bio Džejms Naneli sa 19 poena i četiri skoka, odnosno Kevin Panter sa 22 poena, i po tri skoka i asistencije.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

6
4
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter