0
Fudbal

FOTO: YouTube/Screenshot

NOVI ISPAD HRVATSKIH NAVIJAČA: Na meču sa PAOK-om provocirali ‘grobare’, slavili Oluju!

Objavljeno: 11.08.23 u 08:40

Da li će UEFA sada reagovati?

Sinoć su na ‘Poljudu’ Splitu, odmerili snage fudbaleri Hajduka PAOK-a u okviru kvalifikacija za Ligu Konferencija, a susret se završio najnepopulranijim rezultatom 0:0. Međutim, ponovo je fudbal bio u drugom planu, pošto su navijači domaćeg tima, ‘Torcida’ provocirali Partizan i veličali stravični zločin koji se dogodio 1995. godine pod nazivom ‘Oluja’.

Naime, oni su na tribinama razvili transprent koji veličaju ovaj nemili događaj, a takođe su ubalili baklje, bez obzira što su ih čelnici tog kluba zamolili da ne prave nikakve incidente.

-Crven bijeli plavi na tvrđavu se vraća, opet Hrvat Kninom ponosno korača. – pisalo je na transparentu.

Potom su pevali ‘Nek živi ljubav, nek se budi dan, neka svako dijete mrzi Partizan“ i „Ajmo, Bijeli, ale, zgazite Grobare.’

Podsetimo, pre nekoliko dana su pristalice Dinama iz Zagreba ubile navijača AEK-a, Mihaila Mihalisa Kacurisa (29) u sukobu ove dve navijačke grupe.  UEFA je tad susret proglasila visokorizičnim i zabranila prisustvo gostujućih navijača, međutim, gosti nisu poslušali ovu narednu i uputili su se u Atinu.

Takva odluka je doneta, jer su ‘Bed blu bojsi’ i navijači Panatinaikosa pobratimljeni. Evropska kuća fudbala je odložila ovaj susret za 18. ili 19 avgust, a što se tiče sankcija, nema ih. UEFA je samo uputila opomenu navijačima Dinama, da ako naprave još jedan incident, izbaciće ih iz Evrope. 

A eto sada još jednog ispada i ponovo se postavlja pitanje, šta daje ovo uradio neki klub iz Srbije?

0
7

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter