0
Fudbal

FOTO: Starsport

KAKO ĆE UEFA DA REAGUJE NA INCIDENT U ATINI?: Šta da je to uradio neki srpski klub!?

Objavljeno: 08.08.23 u 13:25

Jezive scene.

U okviru kvalifikacija za Ligu šampiona fudbaleri Dinama iz Zagreba AEK-a su večeras trebali da odmere snage na stadionu ‘Opap Arena’. Međutim, zbog stravičnog incidenta koji se dogodio, ovaj duel je odložen za 18. ili 19. avgust.

Naime, Evropska kuća fudbala je ovaj susret proglasila visokorizičnim i zabranila prisustvo ‘Bed Blu Bojsa’. Razlog ovakve odluke je to što su Zagrepčani pobratimljeni sa navijačima Panatinaikosa, pa nisu hteli ništa da prepuštaju slučaju, ali ovu naredbu nisu poslušali gosti.

U ovom sukobu je život izgubila jedna osoba, pošto je izbodena, a u pitanju je navijač grčkog kluba. On je brzo prevezen u bolnicu, doktori su pukošavali da mu spasu život, ali bezuspešno. Povodom ovog sukoba, veliki broj domaćih navijača je zadobilo povrede, a organi reda priveli su 91 osobu.

Zbog nastale situacije oglasili su se i iz Zagreba i AEK-a.  E sad, postavlja se pitanje da li je pravda ista za sve? Kako će UEFA reagovati na ovo? I šta bi se dogodilo da je ovo uradio neki srpski klub?

Podsetimo, reprezentacija Srbije je kažnjena na meču protiv Crne Gore zbog navodnog ‘pogrdnog’ skandiranja i protiv Mađarske će u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igrati bez publike i plus novčana kazna od 50.000 evra. Potom je straradao i Partizan.

Naime, crno-beli’ su na utakmici protiv Šerifa usled rasističkih upada kažnjeni od čak 121.500 evra i plus delimično zatvranje stadiona, a pretilo im je potpuno zatvaranje Humske. Naredna žrtva evropske kuće fudbala je Crvena zvezda, kojoj je bila zaključana severna tribina.

Tim iz Ljutice Bogdana je morao da igra prvo kolo Lige šampiona protiv Trabzona bez najvatrenijih pristalice, jer ih je UEFA kaznila zato što su na susretu protiv Totenhema ubacivali pirotehniku u teren. Vraćamo se ponovo na ‘parni valjak’ koji je poslednje kolo grupne faze Lige Konferencija morao da igra pred praznim tribinama.

Partizan je protiv ekipe Slovackog morao da igra bez podrške, pošto su protiv Kelna organizovali bakljadu, ali to nije sve, takođe su morali da plate kaznu od 30.000 evra. Sada ponovo sankcija za Zvezdu.

UEFA je ‘crveno-bele’ kaznila 15.000 evra, zato što su u prvom kolu Lige Evrope protiv Monaka razvili transparent usmeren protiv britanske monarhije, nekoliko dana nakon smrti kraljice Elizabete Druge. Isti tim je kažnjen zbog skandirnja imena Ratka Mladića sa čak 50.000 evra i utakmicom bez prisustva publike.

To su ‘samo’ neke od kazni, ali složićete se da su neke od ovih sanckija malo prestroge i bizarne. Ako je pravda ista za sve, onda pravila trebalo da budu ista za sve.

 

12
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter