0
Fudbal

FOTO: UEFA EURO 2020/TWITTER

ZAVRŠEN JE NAJLUĐI DAN U ISTORIJI EVROPSKOG PRVENSTVA: Laku noć Francuzi – Švajcarci nakon penala idu dalje! (VIDEO)

Objavljeno: 28.06.21 u 23:49

U četvrtfinale Evropskog prvenstava ide reprezentacija Švajcarske, koja je bila uspešnija nakon penal serije.

Nakon 120 minuta igre, rezultat je bio 3:3. Iako se Francuzi smatraju jednim od glavnih favorita za osvajanje titule, njihov put na EURO 20 se večeras završio. Švajcarska je od prvog minuta igre krenula ofanzivno, bez mnogo kalkulisanja.

Takva igra je urodila plodom u 15. minutu, kada je Haris Seferović uspeo da šokira Francuze i svoj tim dovede u prednost. Cuber je sjajno centirao, a golgeter Benfike je bio najviši u skoku i uspeo lepim udarcem da matira protivničkog golmana.

Najviše problema po gol Švajcarske, pravio je Embape, svaki njegov kontakt sa loptom predstavljalo je veliku opasnost. Švajcarska je uspela da odoli napadima Francuza, i da na pauzu ode sa jednim golom prednosti.

U 50. minutu je prednost mogla da bude duplirana, Embolo je vratio loptu u sredinu kaznenog prostora, ali na sreću Francuza nije bilo igrača Švajcarske u srcu šesnaesterca. Samo tri minuta kasnije, glavni arbitar meča dosudio je penal za Švajcarsku. Rodrigez je preuzeo odgovornost na sebe, ali sjajni golman Loris je uspeo da sačuva svoj gol.

PROČITAJTE JOŠ: HRVATI OVO NEĆE ZABORAVITI REBIĆU: Prilikom izjednačujućeg gola Španaca, as ‘vatrenih’ je uradio sledeću stvar koja je razbesnela navijače!

Ono što je posebno zanimljivo ovo je prvi odbranjen penal nekog francuskog golmana na EURO od 2004. godine i Fabijena Barteza.

Francuska je uspela da izjednači u 57. minutu, strelac je Karim Benzema, koji je iz neposredne blizine samo ‘bocnuo’ loptu i poslao je u gol. Samo dva minuta kasnije, isti igrač dovodi Francuze u prednost, nakon sjajne akcije svetskih šampiona, Karim je iz neposredne blizine glavom zatresao loptu u mrežu.

Selektor Švajcarske Vladimir Petković bio je primoran da napravi trostruku izmenu, teren su napustili Šaćiri i Vidmera, a u igru su ušli Gavranović i Embabu. U 81. minutu Francuska povela sa 3:1. U listu strelaca se upisao i Pol Pogba, koji je sa skoro 30 metara pocepao protivničku mrežu.

PROČITAJTE JOŠ: LUDNICA U KOPENHAGENU! PRODUŽECI I OSAM GOLOVA: Španija je u četvrtfinalu, ‘vatreni’ završili svoje učešće na EURO! (VIDEO)

Ipak, Švajcarci su pokazali da ne žele da se predaju, u 81. minutu Seferović smanjuje na 3:2, ovaj vrhunski golgeter je neometan glavom sa pet metara matirao francuskog čuvara mreže i vratio neizvesnost u meč.

U 90. minutu usledio je još jedan šok, Gavranović je uspeo da postigne sjajan pogodak i svom timu obezbedi produžetke. Danas smo gledali dramu u Kopenhagenu, a sada je gledamo je i u Bukureštu. Ovo je definitivno najluđi dan u istoriji evropskih prvenstava.

U produžecima nije bilo promene rezultata, penali će odlučiti ko će se plasirati u osminu finala Evropskog prvenstva.

Penali su kako mnogi kažu ‘lutrija’. Posle devet uzastopnih penala koji su realizovani, Jan Zomer je odbranio šut 22-godišnjeg Kilijana Mbapea i odveo svoju reprezentaciju u četvrtfinale evropskog prvenstva.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter