0
Fudbal

FOTO: Twitter screenshot

LUDNICA U KOPENHAGENU! PRODUŽECI I OSAM GOLOVA: Španija je u četvrtfinalu, ‘vatreni’ završili svoje učešće na EURO! (VIDEO)

Objavljeno: 28.06.21 u 20:36

Veoma zanimljiv meč u Danskoj!

Nakon produžetaka, reprezentacija Španije pobedila je Hrvatsku rezultatom 5:3 i na taj način uspela da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Hrvati su do osmine finala stigli kao drugoplasirani u grupi D sa četiri boda, dok su Španci zauzeli istu poziciju u grupi E, uz pet osvojenih bodova. Izabranici selektora Zlatka Dalića su stigli do prednosti u 20. minutu igre, nakon neverovatnog autogola. Mladi Pedri je sa sredine terena loptu vratio ka svom čuvaru mreže. Simon je čekao loptu u kaznenom prostoru, a onda se dogodila jedna neverovatna greška. Čuvar mreže je promašio loptu i ona je zatresla mrežu.

Ono što je posebno zanimljivo, jeste da je ovaj autogol Španije ukupno deveti na ovom prvenstvu, toliki broj autogolova postignuto je zbirno na svim dosadašnjim evropskim prvenstvima.

PROČITAJTE JOŠ:SVE JE SPREMNO ZA POČETAK TURNIRA: Evo kada Orlovi izlaze na teren 

Rezultat je izjednačen u 38. minutu, a strelac za špansku reprezentaciju je Pablo Sarabija. Kružila je Furija oko šesnaesterca Hrvatske, Gajin udarac je odbio Livaković, lopta je na 11 metara stigla do Sarabije, koji ju je prosledio u mrežu.

Španci su se nakon ovog pogotka ‘trgli’ i ponovo počeli da kruže oko protivničkog gola. Do kraja prvog dela igre nije bilo promene rezultata.

Španija je u vođstvo došla u 57. minutu preko Sesara Aspilikuete. Tores je sjajno centrirao na vrh peterca, a Sesar je glavom rutinski zatresao mrežu. Nema sumnje da furija zasluženo vodi. Hrvati su zatim imali nekoliko sjajnih prilika, ali nisu bili uspešni u realizaciji.

Furija je povela sa 3:1 u 77. minutu, nakon duge lopte Paua Toresa, Feran je rutinski prošao pored odbrambenog igrača vatrenih i sa sedam metara savladao protivničkog golmana.

U 85. minutu usledio je šok, Mislav Oršić je smanjio zaostatak na 3:2. Luka Modrić je po desnoj strani ušao duboko u šesnaesterac, poslao povratnu u pet metara gde je Oršić uputio udarac. Nakon samo sedam minuta igre, Hrvatska je uspela da izjednači rezultat zagvaljujuči Mariu Pašaliću. Poslao je Pašalić loptu na stranu do Mislava Oršića, nastavio kretanje po vertikali i zatim iskoristio centaršut sa leve strane da glavom zakuca loptu u mrežu za veliki povratak Vatrenih.

U 100. minutu savršeno na levoj strani kaznenog uposlio Alvara Moratu, i to poslavši loptu preko Brekala, taman toliko da ovaj ne može da je dokači, a Morata je onda uputio istinski projektil u mrežu.

Tačka na ovu utakmicu stavljena je tri minuta kasnije, lopta je došla do Ojarzabala, a on je rutinski realizovao i omogućio svojoj reprezentaciji da se plasira među osam najboljih ekipa na Evropskom prvenstvu.

U četvrtfinalu, Španija će igrati protiv boljeg iz duela Francuske i Švajcarske, a meč je na programu 2. jula.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter