1
TimeOut

7 stvari koje bi trebalo da znate o Kristijanu Ronaldu (VIDEO)

Objavljeno: 05.02.14 u 00:19

U čast rođendana zvanično najboljeg fudbalera sveta, odlučili smo da mu posvetimo tekst u kojem će biti otkrivene manje poznate činjenice iz njegovog života i karijere.

Ronaldo

Neke od ovih činjenica možda već znate, a mnoge nisu toliko poznate s obzirom na veliki broj drugih dostignuća kojima ih je Ronaldo zasenio.

1. Pored brojnih nagrada, što individualnih, što timskih, Ronaldo poseduje i prestižnu „Puškaš nagradu“ koju je osvojio u dresu Mančester Junajteda za fantastičan gol protiv ekipe Porta.

Pogledajte tu „bombu“:

2. Na Svetskom prvenstvu 2006. godine proglašen je za Najboljeg mladog igrača. U godinama nakon toga opravdao je to u potpunosti.

Evo šta je sve pokazao na tom Mundijalu:

3. Dva puta je bio najbolji strelac u Ligi šampiona, u sezoni 2007/08 i 2012/13. Na dobrom je putu da to priznanje osvoji i treći put a zanimljivo je da je u periodu između ova dva priznanja nagradu četiri puta za redom osvajao njegov najveći rival Leo Mesi.

4. Kada je došao u Mančester Junajted tražio je da na leđima nosi broj 28, ali je veliki Ser Aleks Ferguson osetio o kakvom igraču se radi, te mu je „na silu“ dodelio čuvenu „Junajtedovu sedmicu“.

Ferguson i Ronaldo

5. Upravo Ronaldo je postigao jubilarni 1000. gol Mančester Junajteda u Premijer ligi.

6. Prezime je dobio po čuvenom američkom glumcu i predsedniku, Ronaldu Reganu. Njegovo pravo puno ime glasilo je „Kristijano Dos Santos Aveiro“, ali su mu roditelji zbog divljenja prema Reganu dodali prezime Ronaldo (Ronaldo je englesko Ronald na portugalskom, prim. aut.).

Ronaldo mali

7. Ronaldu je danas, 5. februara rođendan, i to 29. po redu. Zanimljivo je da su na taj dan rođeni i sjajni fudbaleri poput Nejmara i Karlosa Teveza, kao i nadolazeće zvezde Adnana Januzaja i čuvenog trenera Svena Gorana Eriksona.

Pogledajte još zanimljivih tekstova iz našeg Hotsport specijala:

Idealnih 11 sastavljenih od londonskih klubova

5 najgorih Murinjovih transfera u Čelsiju

10 igrača Barselone sa najvećim otkupnim klauzulama

10 najboljih stadiona koji će tek biti izgrađeni

10 stadiona sa neverovatnim pejzažima oko sebe

10 najskupljih zimskih transfera u istoriji

10 najboljih transfera u istoriji Premijer lige

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter