2
TimeOut

10 najvećih transfera u istoriji zimskog prelaznog roka

Objavljeno: 10.01.14 u 18:17

Za sada ovogodišnji zimski prelazni rok nije doneo velike transfere, osim što se obistinilo predviđanje da će Levandovski karijeru nastaviti u Bajernu.

Ipak, iako je neretko znatno manje atraktivan od letnjeg prelaznog roka, zimski prelazni rok je u prošlosti doneo dosta velikih transfera samim tim i promena u fudbalskom svetu. Ovo su 10 najskupljih transfera u istoriji zimskog prelaznog roka koji obuhvata čitav januar u većini evropskih liga:

10. Klarens Sedorf, za 21,5 milion funti, iz Real Madrida u Inter

Ovaj transfer je obavljen 200o. godine, Sedorf je bio jedan od najboljih veznjaka na svetu u to vreme, ali u Interu nije igrao najbolje mečeve u karijeri pa je već 2002. prešao u Milan sa kojim je osvojio Ligu šampiona.

F

9. Luis Suarez, za 23,5 miliona funti, iz Ajaksa u Liverpul

Suarez je doveden kao naslednik Fernanda Toresa 2011. godine, a ispostavilo se do danas da ga je možda i nadmašio svojim partijama. Suarez je trenutno vodeći strelac Premijer lige i ponajbolji igrač „Crvenih“.

C

8. Klas Jan Huntelar, za 24 miliona funti, iz Ajaksa u Real Madrid

Jedan od velikih promašaja Real Madrida. Ne zbog toga što je Huntelar loš igrač, naprotiv, fantastični napadač se nije snašao, zadesila ga i povreda i posle samo 6 meseci je otišao iz kluba za 11 miliona manje nego što je plaćen.

R

7. David Luiz, za 26,5 miliona funti, iz Benfike u Čelsi

David Luiz je u Čelsi došao kao defanzivac 2011. godine, a onda je pokazao da ume da radi skoro sve na terenu. Igra odbranu, sredinu, daje golove… Sezona kod Murinja mu nije baš najbolje počela, ali sjajni Brazilac polako ulazi u prošlosezonsku formu.

F

6. Vilijan, za 31 milion funti, iz Šahtjora u Anži

Ne samo da je u pitanju promašen transfer, nego i čitav klub. Neko vreme Anži je bio prebogat, ali je vlasnik „zavrnuo slavinu“ pa su zvezde poput Etoa i Vilijana otišle brže nego što su došle, a obojica su trenutno u Čelsiju.

H

5. Edin Džeko, za 32,5 miliona funti, iz Volfsburga u Mančester Siti

Nakon fantastičnih partija u Volfsburgu i osvajanja Bundeslige, nemački klub nije uspeo da dugo zadrži Edina Džeka. U januaru 2011. skupo je plaćen od strane Mančester Sitija. Kao „Manćinijev džoker“ osvojio je titulu sa „Građanima“.

F

4. Lukas Moura, 35 miliona funti, iz Sao Paula u PSŽ

Pričali su da je po talentu pandan Nejmaru, ali on za sada nije pokazao ni polovinu onoga što zna. Iako je skupo plaćen, nije iskoristio priliku u Parizu. Doduše još je mlad, ali sve češće se govori o tome da bi mogao da ode iz kluba.

F

3. Endi Kerol, za 36 miliona funti, iz Njukasla u Liverpul

Verovatno najveći promašaj na ovoj listi. Endi Kerol je bio pravi engleski, supersnažni, skočni, ubitačni napadač koji je žario i palio u dresuu Njukasla. Međutim u Liverpulu je bio najveće razočarenje od mnogih u proteklih par sezona, pa je na kraju prešao u Vest Hem.

L

2. Kristijan Vijeri, za 39,5 miliona funti, iz Lacija u Inter (svetski rekord tadašnji)

Prvo je cepao mreže u Atletiko Madridu, tada veoma snažni Lacio ga je doveo u svoje redove, ali i rimski klub je poklekao pred Moratijevom ponudom koja bi danas iznosila 50 miliona evra. To je bio svetski rekord u transferima a Vijeri je u dobroj meri opravdao tu cenu, s tim što je ponovo imao problema sa disciplinom i načinom života.

C

1. Fernado Tores, 51,5 miliona funti, iz Liverpula u Čelsi

Neko će reći da je promašaj, neko da nije, ali oko jednoga će se složiti – Tores nije ni približno dobar u Čelsiju kao što je bio u Liverpulu. Dobra stvar je što se Španac istinski trudi da svoje promašaje nadomesti zalaganjem na terenu, pa tako radi naporno na svim delovima terena. Kao pozitivna stvar ističe se da je Tores sa Čelsijem osvojio Ligu šampiona i Ligu Evrope.

S

Ako vam se dopao članak, verovatno će vam se dopasti i tim najboljih fudbalskih „izdajnika“ na svetu, kao i najgori tim u dosadašnjem toku Premijer lige.

hotsport.rs

[povezaneVestiEmbed naslov1=““ povradio=“najnovije“ horver=“horizontalne“ ]

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter