0
Domaći fudbal

Zvezda zaprepašćena saopštenjem FSS-a

Objavljeno: 25.11.13 u 20:26

fk-crvena-zvezda_1376204911_670x0

Upravni odbor Fudbalskog kluba Crvena zvezda oglasio se novim saopštenjem nakon odgovora Fudbalskog saveza Srbije i Partizana na saopštenje crveno-belih koje su izdali odmah posle utakmice Voždovca i Partizana.

Crveno-beli su u tom saopštenju naveli da je srpski fudbal lakrdija.

Novo saopštenje kluba sa Marakane prenosimo vam u celosti.

„Upravni odbor Fudbalskog kluba Crvena zvezda izražava zaprepašćenje i najoštriji protest povodom saopštenja kojim Fudbalski savez Srbije, ili samo Tomislav Karadžić, reaguje na zahtev FK Crvena zvezda da se obezbedi regularnost nacionalnog takmičenja.

Neprimerene reči i primitivizam nekoga ko bi trebalo da ujedinjuje u srpskom fudbalu, možda i najbolje govore da su ponovo od strane našeg kluba postavljena prava pitanja.

Prošli put, kada smo postavili ovakva pitanja, bili smo „podvodači“, „propali biznismeni“… Danas govorite o abolicijama jasno ciljajući na predsednika našeg kluba. Za razliku od vas, predsedniku FK Crvena zvezda, Draganu Džajiću, je mesto u fudbalu kao zvanično najboljem fudbaleru u 20. veku i čoveku koji sa svojim klubom ima 36 trofeja uključujući titulu evropskog i svetskog šampiona, i čoveku koji je aboliran od strane predsednika Republike Srbije, nakon višegodišnjeg procesa, u kome mu nije pronađena nijedna nezakonita radnja. A, Tomislav Karadžić je poslednji koji treba da odlučuje ko će u Srbiji biti aboliran.

FK Crvena zvezda jedini je na ovim prostorima do dinara stavio na uvid javnosti i državnim organima svu svoju poslovnu dokumentaciju i saopštio da se u prostorijama našeg kluba svakodnevno nalaze pripadnici istražnih organa. Fudbalski klub Crvena zvezda očekuje od nadležnih državnih organa da pozovu predsednika FSS i druga lica koja imaju saznanja o “milionskim pljačkama koje su zataškane” da njima saopšte to što znaju, kao što od istih organa očekujemo da se bave i poslovanjem Fudbalskog saveza Srbije, posebno po onim pitanjima o kojima su pisali mediji.

Posle svih neuspeha u kvalifikacijama tokom kojih smo gubili milione evra, loših izbora i smena selektora i drugih pogrešnih poteza, od Tomislava Karadžića se samo očekuje da učini jednu dobru stvar za srpski fudbal, da održi makar jednom reč, i napusti mesto predsednika FSS.

Nama nisu potrebne “strane sudije”, već zdravo fudbalsko okruženje u kome će pobeđivati bolji na terenu. Nama su potrebni uslovi u kojima će igrači želeti da ostanu u srpskom fudbalu, a ne da odlaze za prvom ponudom.

Iznetim stavovima Fudbalski klub Crvena zvezda nema nameru da omalovažava bilo čiji sportski uspeh već da ukaže na hitnu potrebu za uspostavljenje regularnosti u našem fudbalu, za dobrobit svih ljubitelja fudbala“, stoji u saopštenju Crvene zvezde.

hotsport.rs/crvenazvezdafk.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter