FOTO: STARSPORT
in , ,

FSS: Za pojedince iz Crvene zvezde lopovluk je život i zanimanje

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Rukovodstvo FK Crvena zvezda je posle jučerašnje utakmice 13. kola Jelen Super lige, u kojoj njihov klub nije igrao, već su se sastali FK Voždovac i FK Partizan, izdalo saopštenje za javnost, što za čelnike FSS deluje iznenađujuće. U cilju zaštite interesa svih članova domaće fudbalske porodice, Fudbalski savez Srbije izdao je saopštenje za javnost koje vam prenosimo u celosti.

Fudbalski savez Srbije je, na žalost, postao talac FK Crvena zvezda i FK Partizan. Na osnovu brojnih javnih izjava, ispostavlja se da se fudbal u Srbiji igra samo zbog ova dva kluba, a to nikako nije tačno.

U poslednje vreme FS Srbije čini sve, a na tom putu dobijamo izgleda lažnu podršku od nekih, da se zauvek sa naših stadiona iskoreni navijački radikalizam. Ovakvim istupanjem pojedinih klubova u tome se neće uspeti, jer se samo dodatno rasplamsavaju negativne strasti kod navijača. Takođe, na ovaj način se nikada neće normalizovati odnosi između dva najveća fudbalska kluba u Srbiji.

FS Srbije dosledno insistira da se počinioci svih grešaka viđenih tokom igre i takmičenja procesuiraju kod nadležnih fudbalskih organa. Tako će da bude i ovaj put. Ukoliko je sudija utakmice Voždovac – Partizan pogrešio, jer nije dosudio penal u određenom trenutku, on će za to snositi predviđene sankcije. U tom cilju, očekujemo hitnu reakciju članova Sudijske komisije Izvršnog odbora FSS.

loading...

FS Srbije ne prihvata aboliciju. Ko pogreši – snosiće krivicu. Tako je bilo, tako će i da bude.

Imali bismo mnogo toga da u vidu komentara kažemo na predočeno u poslednjem saopštenju FK Crvena zvezda. Recimo, bar 50 odsto izrečenog se ponavlja u kontinuitetu i iste redove čitamo u poslednjih 18 meseci. Poznati su nam i tvorci tih floskula – ali, bez obzira na sve, nećemo sada da se obaziremo na to, jer ne želimo da dolivamo ulje na vatru.

Hoćemo nešto drugo – hoćemo da smirimo situaciju i stišamo ponovo uzavrele strasti. Sudijske greške su bile i biće sastavni deo igre. Njihovi počinioci su bili i biće kažnjavani. Iznenađeni smo i izjavom predsednika FK Crvena zvezda Dragana Džajića, jer smo verovali da on, za razliku od mnogih, zna šta je suđenje i zna da postoje sudijske greške.

Bolno je tačno da se ljudi iz Crvene zvezde i Partizana uvek bave suđenjem, skoro posle svake odigrane utakmice. Podsećam i njih i javnost da im je FS Srbije svojevremeno ponudio da utakmice njihovih klubova vode sudije iz inostranstva. Oni su tada zajednički odbili taj predlog, a verovatno iz razloga što su im domaće sudije potrebne za stvaranje alibija za katastrofalno stanje koje imaju u klubovima.

Takođe, podsećamo nadležne da je praksa i obaveza da se zbog pritisaka na sudije i izjava i dela u tom smeru, prema pojedincima iz klubova moraju izricati sankcije udaljavanja iz fudbala. Želeći da delujemo pomirljivo, mi tu opciju do sada nismo primenili.

Pojedinci iz FK Crvena zvezda imaju najmanje prava da govore, o poštenju posebno. Ovom prilikom ne bismo komentarisali brojne stvari, ali je utisak da je Crvena zvezda poslednji klub koji o tome može da govori.

Želimo da podsetimo javnost na milionske pljačke u Košarkaškom klubu Crvena zvezda i Fudbalskom klubu Crvena zvezda, a koje su zataškane. Pojedinci koji su učestvovali u njima su abolirani, a oni danas dele lekcije iz poštenja i morala.

Sve to predstavlja zamenu teza, a po onoj narodnoj „Drž’te lopova!“ – lopovluk je za pojedince iz FK Crvena zvezda i život i njihovo zanimanje.

Na ponovljeni zahtev FK Crvena zvezda, a iznošen u dugom periodu iza nas, vezanom za odlazak predsednika FS Srbije Tomislava Karadžića sa te funkcije, ističemo da će do toga jednog dana doći. Ali, to nikako ne podrazumeva dovođenje FS Srbije u poziciju u kojoj se nalazi njihov klub u ovom trenutku niti dozvolu da uzmu pištaljku i sude na utakmicama.

Fudbalski savez Srbije

hotsport.rs/fss.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

I Partizan nezadovoljan suđenjem na Vračaru

Begović na pragu Atletika