in , ,

Zvezda izdala saopštenje povodom suđenja na Vračaru

Povodom najnovijih dešavanja u Jelen Superligi odnosno diskutabilnog suđenja na utakmici 13. kola Jelen Superlige između Voždovca i Partizana, Fudbalski klub Crvena zvezda oglasio se saopštenjem koje vam orenosimo u celini.

image

„U prošlosti smo mnogo puta upozoravali na pojave u našem fudbalu koje prete da ovu igru srozaju na najniži nivo, jer postalo je nevažno kako igrate, i da li ste bolji protivnik na terenu, ako vam rival dolazi sa adrese ­ Humska 1. Upozoravali smo u prošlosti (i bili osuđivani zbog toga) da će se trend priznavanja nepostojećih golova, dosuđivanja nepostojećih penala, ili nedosuđivanja istih protivniku, nastaviti i tokom jeseni. Nažalost srpske fudbalske javnosti, bili smo u pravu.

Sudijska krađa na utakmici Voždovac ­ – Partizan samo pokazuje kakva je lakrdija domaća fudbalska liga. Lakrdija koja traje još od prvog kola kada je brutalno pokraden Novi Pazar na utakmici sa Partizanom. Kako drugačije da objasnimo činjenicu da sudije na današnjoj utakmici nisu svirale dva penala za Voždovac?

U jednom delu javnosti provlači se teza da smo pod patronatom iz sveta politike, i da kao takvi, „moramo“ da osvojimo titulu! Dešavanja na srpskim terenima govore drugačije.

Gubili smo, jer je protivnik bio bolji, bodove od Voždovca, Čukaričkog, Donjeg srema i na tome smo im čestitali iako je i na tim utakmicama bilo odluka koje su bile štetne za Crvenu zvezdu.

FK Crvena zvezda je ponovo, to je očigledno, na ozbiljnom udaru pojedinaca koji žele da „kroje“ tabelu koja nema veze sa dešavanjima na terenu i fudbalskim kvalitetom. Kada jednom ne dosudite penal jednoj ekipi, to je možda greška, kada ne dosudite dva, od toga drugi u 93. minutu, celokupnoj fudbalskoj javnosti toliko očigledan, uz prisustvo šestorice sudija na terenu ­ to je gospodo iz Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice superligaša ­ namera!

Hajde da stvari nazovemo pravim imenom! Neformalna grupa ljudi koja skoro godinama unazad uzurpira srpski fudbal, među kojima su bivši i sadašnji čelnici Partizana, vrh sudijske organizacije, rukovodstvo FSS i političari, ne dozvoljava da Zvezda bude prva. I godinama ne biraju sredstva. Njihov cilj je jasan -­ na silu oteti titulu za Partizan. Cilj koji bilo koji drugi klub, pa i Zvezdu sprečava da igranjem kvalifikacija za Ligu šampiona napravi korak napred ka svom napretku i oporavku.

S obzirom da smo osuđeni, nakon saopštenja na početku šampionata, kao zlonamerni, sada javnost upozoravamo ­ „bavite se posledicama, jer niste na vreme želeli uzrokom“. Posledica svega je potpuno neregularan šampionat, u kome Crvena zvezda navodno „mora“ da bude prva, ali neko drugi na nesportski način konstantno stiže do bodova i „veštačkim disanjem“ sudija, ostaje u trci za šampionskom titulom. Upozorili smo u avgustu, upozoravamo i sada, nećemo nikada više ćutati na očiglednu nameru da nam se onemogući da se ravnopravno borimo za ono što žele i drugi ­ a to je titula šampiona Srbije.

Upozoravamo još jednom gospodina Tomislava Karadžića, koji je kao čovek od reči najavio da odlazi u decembru, ove godine. Crvena zvezda je sa grupom klubova koji su tražili promene prekinula svoju akciju verujući da će se njegov odlazak dogoditi i time zaustaviti sve mračne i crne radnje u fudbalu. Sada vidimo da je to bila samo kupovina vremena i da se krađa nastavlja. Zato svima poručujemo ­ današnju krađu nećete zataškati tako što ćete kazniti sudiju par utakmica i da se sve nastavi po starom. Posle ove krađe morate svi da napustite srpski fudbal ­ rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije i rukovodstvo sudijske organizacije“ stoji u saopštenju FK Crvena zvezda.

hotsport.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Teror od nokauta (VIDEO)

Janko pokazao pločice, na leđima