in , ,

Partizan: Komšije se bave propagandnim ratom

grb-Fk-Partizan3-e1362411530574

Potpuno očekivano nakon Crvene zvezde koja je svoje saopštenje povodom meča Voždovac – Partizan izdala još u nedelju i Fudbalskog saveza Srbije koji je danas izneo svoj stav i odgovorio na optužbe koje su stigle sa Marakane, oglasio se i Partizan jedini od tri strane koji je bio direktan učesnik spomenutog duela.

Saopštenje FK Partizan vam prenosimo u celosti, a tokom dana možete da očekujete i nove reakcije pre svega iz Ljutice Bogdana pošto nema sumnje da će crveno-beli odgovoriti na optužbe koje stižu iz Stare Pazove i sa druge strane Topčiderskog brda.

„Propagandna akcija FK „Crvena zvezda“ nastavlja se nesmanjenom žestinom. Utakmice FK „Partizan“ pomno se prate i analiziraju, očigledno više nego sopstvene, saopštenja su uvek spremna, optužbe i pretnje prepoznatljive.

Međutim, postoje i činjenice koje ne mogu da ospore ni autori crveno-belog propagandnog rata. Te činjenice govore da je FK „Partizan“ u prethodnih 13 kola tekućeg prvenstva na tri utakmice drastično oštećen sudijskim greškama – na utakmici sa Radničkim u Nišu /nedosuđeno igranje rukom i crveni karton za protivničkog igrača/ i na utakmicama sa Napretkom i Donjim Sremom u Beogradu /nedosuđeni kazneni udarci, penali/. Od pomenute tri utakmice FK „Partizan“ je samo na jednoj slavio pobedu.

Kako se te nesporne činjenice uklapaju u tezu o „konstantnoj pomoći sudija“, „lakrdiji“ „neregularnom prvenstvu“? Naravno ne uklapaju se, jer su tvrdnje FK „Crvena zvezda“ neistinite, isfabrikovane u glavama onih koji su uvereni da je neprestano obmanjivanje širih narodnih masa jedini produktivan posao u Srbiji.

Kako je moguće da samozvani borci za pravdu i poštenje u srpskom fudbalu reaguju samo kada im sudijske greške ne idu u prilog, a ćute kada im iste koriste? Kakav je to jednostrani smisao za pravdu, selektivni moral, poštenje koje se aktivira po potrebi? Na „spornoj“ utakmici sa FK „Voždovac“ dogodilo se i udaranje laktom igrača FK „Partizan“ Vladimira Volkova u protivničkom kaznenom prostoru, za šta je sankcija jedanaesterac i crveni karton. Kako je moguće da „sokolovo oko“ iz ulice Ljutice Bogdana nije primetilo ovaj detalj?

U „Crvenoj Zvezdi“ su se svojski potrudili da princip objektivnosti u potpunosti izvrgnu ruglu, jer su se sa pričom o „neregularnosti“ pojavili u prvenstvenom kolu u kome je njihovom protivniku neopravdano poništen izjednačujući pogodak?! Očigledno naši rivali misle da njihove fraze i parole imaju zaslepljujući efekat na fudbalski narod, pa niko ne može da vidi nešto što je očigledno.

Sudijske greške sastavni su deo fudbalske igre. Očigledno je da je na utakmicama Partizana ove jeseni bilo mnogo sudijskih grešaka, više njih na štetu našeg kluba. Ne čudimo se tome jer su od strane „večitog rivala“ sudije izložene neizdržljivom, neljudskom pritisku. Da li i mi treba da galamimo posle svake utakmice, da tražimo ostavke svih i svakoga, izvodimo navijače na ulice? Da li će se neprestanim pretnjama i kreiranjem atmosfere haosa popraviti stanje u srpskom fudbalu?

Očekujemo da autori propagandne kampanje objave imena članova „neformalne grupe ljudi“ koja ne dozvoljava da se FK „Crvena zvezda“ kvalifikuje za UEFA Ligu Šampiona već 20 godina, odnosno otkada to takmičenje postoji?! Ko su ti misteriozni političari, moćnici koji pomažu FK „Partizan“ da osvaja titule u nizu i kako to čine?

Sportski pristup podrazumeva prihvatanje sudijskih grešaka i pomoć fudbalskoj organizaciji da se broj tih grešaka smanji. Sportski pristup takođe podrazumeva analizu sopstvenog rada i grešaka, mere da se te greške otklone. Obmanjivanje javnosti, huškanje navijača, optuživanje bez osnova, pretnje i pritisci su sve samo ne sportski pristup. O ciljevima kampanje govorili smo više puta, ponovićemo ih još jednom – zastrašiti rivale, službena lica, fudbalsku organizaciju, opravdati se pred navijačima i javnošću za sopstvene greške i promašaje, izazvati na silu i bez argumenata promene u fudbalskoj organizaciji. Fudbalska Srbija proceniće da li takvim metodama fudbalski sport može da napreduje.“

Beograd, 25.11.2013.

FK Partizan

hotsport.rs/partizan.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Markota zaobišao Cedevitu i vratio se u Baskiju

Gogić: Mnogo nam znači pobeda u derbiju