0
Fudbal

Komšije pronašle hrvatsku krv Januzaju

Objavljeno: 08.10.13 u 12:13

adnan-januzaj-dribling

Sa dva gola u meču protiv Sanderlenda 18-godišnji fudbaler Mančester Junajteda Adnan Januzaj pokrenuo je hvalospeve fudbalske javnosti širom „starog kontinenta“, a pored toga krenulo je i otimanje fudbalskih saveza za njega.

Naime, roditelji mladog Januzaja su sa Kosova i Metohije, a on je rođen u Belgiji za čije mlađe selekcije je i nastupao dok je bio u Anderlehtu. U međuvremenu je najavio da više neće nastupati za jednu od najtalentovanijih selekcija na svetu što je omogućilo ostalima da pokušaju da ga privole da zaigra za njihov nacionalni tim.

Pored Saveza Engleske, Belgije, Turska i Albanije u trku su se uključili i Hrvati pošto je prema rečima jedan od čelnika tamošnjeg Saveza Zorislava Srebrića Adnanova majka jednim delom Hrvatica, te postoji mogućnost da Januzaj postane njihov reprezentativac.

Teoretski jedan od najvećih evropskih talenata bi mogao da igra čak i za selekciju Srbije pošto su mu roditelji rođeni na našoj teritoriji, ali ukoliko na klupi „orlova“ ostane Siniša Mihajlović to znači da bi morao iz srca da peva himnu „Bože pravde“.

Šalu na stranu mladi Januzaj, koji bi uskoro trebalo da dobije ponudu od svog kluba za novi četvorogodišnji ugovor prema kojem bi mu nedeljna plara iznosila 35.000 funti, će verovatno u budućnosti nositi dres Albanije pošto je to izričita želja njegovog oca.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter