0
Evropske lige

Januzaj junak u preokretu Junajteda! (video)

Objavljeno: 05.10.13 u 20:28

Fudbaleri Manačester junajteda prekinuli su lošu seriju rezultata pošto su večeras nakon preokreta savladali Sanderlend u gostima – 1:2 (1:0).  

Januzaj

Junak u pobedi ‘đavola’ bio je dvostruki strelac, 18-godišnji Adnan Januzaj u 55. i 61. minutu, dok je jedini pogodak za domaće postigao Gardner na startu utakmice.

Domaći su do vođstva došli već u petom minutu golom Gardnera nakon katastrofalne reakcije odbrane Mančester junajteda. Kapiten Nemanja Vidić je nespretnom intervencijom praktično asistirao Gardneru, kom nije bilo teško da sa pet metara pogodi dalji De Hein ugao.

Do odlaska na odmor, Sanderlend je mogao i do ubedljivijeg vođstva, jer je Đakerini propustio još dve sjajne prilike, ali je Italijan očajno šutirao iz neposredne blizine. Na drugoj strani, neprepoznatljivo loš Junajted imao je nekoliko pokušaja sa distance, a najopasniji pokušaj imao je Nani u 43. minutu kada je Vestvud kranjim naporom odbio loptu u korner.

Ipak, u nastavku gosti su zaigrali znatno bolje i zahvaljujući svom najmlađem igraču Adnanu Januzaju došli do važna tri boda. Osamnaestgodišnji vezista je u 55. minutu izjednačio rezultat preciznim udarcem sa 16 metara, da bi u 61. maestralnim volej udarcem iskosa sa leve strane pogodio suprotran ugao za 1:2.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, pa je Junajted osvojio važna tri boda u nastavku borbe za odbranu titule, dok je Sanderlend ostao na začelju tabele sa samo jednim osvojenim bodom.

Hotsport.rs

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter