0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Rutinska pobeda Srbije u Kardifu (VIDEO)

Objavljeno: 10.09.13 u 22:46
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Fudbaleri Srbije savladali su Vels u Kardifu sa 3:0 u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

U meču koji nije imao rezultatski značaj Srbija je imala potpunu kontrolu nad igrom i rutinski savladala domaćina.

Već u 8. minutu „orlovi“ su poveli golom Filipa Đorđevića. Odbrana Velšana je dosta grešila, pogotovo u prvih 45 minuta. Ređale su se šanse našeg tima, a svoj uje iskoristio Aleksandar Kolarov fantastičnim golom u 38. minutu.

U nastavku utakmice izabranici Siniše Mihajlovića su održavali stečeno vođstvo. Novu radost srpskim navijačima doneo je Lazar Marković u 55. minutu. Tadić je dugo držao loptu u kaznenom prostoru domaćina, tražio put do gola, uposlio Markovića čiji šut nije uspeo da zaustavi golman Velsa.

U igru je potom ušao najskuplji fubdaler na svetu Geret Bejl i uneo je živost u igru domaćina. Stvorili su nekoliko prilika preko Bejla, ali je Stojković bio odličan na golu.

Naša reprezentacija je rutinski privela meč kraju i trijumfovala.

Svoj poslednji meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo Srbija igra 15. oktobra u Jagodini protiv Makedonije.

hotsport.rs

Tok meča:

90+3′ – Kraj meča.

90+2′ – Izašao je Fejsa, a ušao Radosav Petrović.

89′ – Geret Bejl je odlično šutirao iz slobodnog udarca, ali se istakao Vladimir Stojković.

89′ – Fejsa je dobio žuti karton.

88′ – Krstičić je zamenio Tadića.

84′ – Ivanović je pokušao da postigne novi gol, ali je Majhil odbranio.

81′ – Srbija čuva stečeno vođstvo. Bez prevelike želje da ponovo ugrozi gol domaćina.

75′ – Velšani očekivano pokušavaju preko Bejla da naprave šansu, ali za sada ne uspevaju u tome. Poslednja izmena u ekipi Velsa, izašao je Ledli, a ušao Robson-Kanu.

67′ – Prva izmena u timu Srbije. Ušao je Milivojević umesto Radovanović.

63′ – Ulazak Bejla uneo je živost u ekipi Velsa. Dva puta je novi fudbaler Reala šutirao snažno sa ivice šesnaesterca, prvi put je Stojković blokirao loptu, a drugi put je bio neprecizan.

58′ – Na terenu je i najskuplji fudbaler planete. Bejl je zamenio Kroftsa, a Von je ušao umesto Vouksa.

55′ – GOOOOL!!! Strelac je Lazar Marković! Dugo je trajao napad Srbije u šesnaestercu Velsa. Tadić je pokušavao da pronađe put do mreže, a odbrana Velsa uopšte nije ni pokušavala da proba da mu oduzme loptu. Na kraju posle dosta odbitaka lopta stiže do Markeca koji šutira snažno po zemlji, golman brani, ali nedovoljno dobro i ona završava u mreži.

52′ – Najopasniji igrač Velšana je definitivno Remzi koji je ponovo ušao u priliku, ali je bio neprecizan.

49′ – Krofts je dobio žuti karton zbog oštrog prekršaja nad Tadićem.

46′ – Počelo je drugo poluvreme.

Poluvreme: Srbija je na odmor otišla sa prednošću od dva gola. Strelci su bili Đorđević i Kolarov. Naša reprezentacija deluje sigurno i kontroliše igru od samog početka. Velšani su potpuno konfuzni u odbrani, a izabranici Siniše Mihajlovića su mogli sa ubedljivijim vođstvom da uđu u drugo poluvreme.

40′ – Vouks se našao u prilici, ali je bio neprecizan.

38′ – GOOOL!!! Kolarov je postigao gol! Levi bek srpske reprezentacije dobio je loptu na tridesetak metara iskosa sa leve strane, snažno šutirao, a lopta pogodila same rašlje gola Majhila.

37′ – Novu grešku u odbrani Velsa nije iskoristio Fejsa koji je sa 7-8 metara slabo šutirao, pa je golman domaćih lako intervenisao.

29′ – Lopta umalo da stigne do Remzija koji je pobegao odbrani „orlova“, ali je Stojković izašao na vreme i sprečio šansu Velsa.

24′ – Kolarov je iz kornera pronašao Ivanovića na šest metara koji glavom šutira pored desne stative.

20′ – Naša reprezentacija igra sigurno, ima kontrolu nad igrom i vrebaju priliku iz kontranapada. Velšani pokušavaju da organizuju napade preko Remzija koji je za sada najopasniji igrač domaćih.

14′ – Srbija je ponovo pokušala da iskoristi grešku odbrane Velsa, ali su domaći izbacili loptu u korner. Nakon kornera Bane Ivanović je šutirao sa 5-6 metara, ali je njegov udarac izblokiran.

8′ – GOOOOL!!! Filip Đorđević je strelac! Kolarov je centrirao sa leve strane Đuričić je pokušao glavom sa 10 metara, golman odbio loptu, a usamljeni Đorđević je bez većih problema prebacio golmana Velsa.

7′ – Remzi je pokušao da iznenadi odbranu našeg tima, ali je Stojković reagovao na vreme.

3′ – Prva prilika za Srbiju. Posle greške u odbrani domaćih lopta je stigla do Lazara Markovića koji je šutirao neprecizno sa 15 metara.

2′ – Remzi je oštro centrirao sa desne strane, ali je biševac odlično reagovao i otklonio opasnost.

1′ – Utakmica je počela. Na stadionu u Kardifu se okupilo oko 5.000 gledalaca.

VELS: Majhil, Gunter, Metjuz, Ledli, Gabidon, Dejvis, King, Belami, Vouks, Remzi, Krofts. Selektor: Kris Kolmen.

SRBIJA: Stojković, Biševac, Nastasić, Ivanović, Tadić, Kolarov, Radovanović, Fejsa, Đorđević, Đuričić, Marković. Selektor: Siniša Mihajlović.

Fudbalska reprezentacija Srbije sastaje se sa selekcijom velsa u Kardifu u utakmici bez posebnog značaja.

Kvalifikacioni ciklus za Svetsko prvenstvo u Brazilu se nastavlja, a naši fudbaleri izgubili su šansu da obezbede plasman na najveću svetsku fudbalsku smotru.

Prethodnog petka fudbaleri Srbije odigrali su nerešeno sa Hrvatskom 1:1 u Beogradu i na taj način se oprostili od borbe za odlazak na SP. Vels je još ranije izgubio svoju šansu, a prethodni meč su igrali protiv Makedonije u Skoplju i izgubili sa 2:1.

„Svaka utakmica je priča za sebe. Nikom u modernom fudbalu nije lako dati šest golova. Ja da sam na njihovom mestu, za mene bi ovo sad bila utakmica života. Ostaje ti do sledeće utakmice želja kad primiš šest golova da pokušaš da se revanširaš. Takav je i njihov mentalitet“, izjavio je pred meč selektor Srbije Siniša Mihajlović.

Mladi stručnjak se suočio sa gomilom problema posle duela sa Hrvatskom. Naša reprezentacija će biti značajno oslabljena, dok će za selekciju Velsa najskuplji fudbaler na svetu Geret Bejl meč početi na klupi.

Srbija je u prethodnom duelu ove dve ekipe u Novom Sadu ubedljivo trijumfovala sa 6:1.

Utakmica između Velsa i Srbije počinje u 20.45 časova.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter