0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Srbija i Hrvatska remizirali, oproštaj ‘orlova’ od SP (FOTO)

Objavljeno: 06.09.13 u 22:58
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Fudbaleri Srbije i Hrvatske odigrali su nerešeno 1:1 u utakmici kvalifikacija za Svetso prvenstvo u Barzilu naredne gdoine. Ovim porazom Srbija se i teoretski oprostila od učešća na najvećoj svetskoj smotri fudbala.

Odlično su izabranici Siniše Mihajlovića započeli meč. Stvorili nekoliko prilika od kojih je najbolja bila Mitrovićeva u 7. minutu kada je pogodio stativu. Hrvati su tokom prvog poluvremena samo jednom zapretili našem golu, dok su se ispred njihovog gola ređale šanse, ali naši fudbaleri nisu uspevali da pronađu put do mreže.

U nastavku utakmice Hrvatska je delovala mnogo bolje i agresivnije. Takva igra je urodila plodom u 53. minutu kada je Mandžukić zatresao mrežu Stojkovića. Trebalo je malo vremena da se konsoliduju naši igrači i već u 66. minutu izjednačili rezultat golom odličnog Mitrovića.

Nervoza i velika tenzija na obe strane uticala je na igrače oba tima, pa je Matić vrlo brzo zaradio dva žuta karton i morao je da napusti igru. Nije dugo trajala brojčana nadmoć Hrvata pošto je Šimunić dobio crveni karton zbog divljačkog starta nad Sulejmanijem.

Do kraja meča trudili su se srpski fudbaleri da dođu do pobede, a veliku šansu da preokrene rezultat imao je Mitrović, ali je njegov šut glavom odbranio Pletikosa.

Na kraju 1:1, podela bodova i oproštaj našeg tima od Svetskog prvenstva. Naredni meč u kvalifikacijama naša reprezentacija igra u utorak 10. septembra u Velsu.

hotsport.rs

Tok meča:

90+4′ – Kraj meča.

90+3′ – Pokušao je Petrović da se okrene, ali je Ćorluka dobro intervenisao nakon čega je naš fudbaler napravio faul.

90′ – Četiri minuta nadoknade.

89′ – Stojković je odlično intervenisao na centaršut Lovrena.

87′ – Pletikosa interveniše ispred Mitrovića.

84′ – Sulejmani je odlično centrirao sa leve strane, a Mitrović je sjajno šutirao glavom. Pletikosa odlično interveniše i sprečava vođstvo Srbije.

80′ – CRVENI KARTON za Šimunića! Divljački start nad Sulejmanijem suija je pokazao crveni, a navijači su ispratili uvredama Šimunića.

78′ – Nastasić je odlično intervenisao posle kornera Hrvata  i otklonio opasnost ispred svog gola.

75′ – CRVENI KARTON za Matića! Ponovo je Matić neoprezno startovao i sudija mu je pokazao vrlo brzo i drugi žuti karton.

67′ – Matić je dobio žuti karton zbog starta sa leđa.

66′ – GOOOOL!!! Mitrović je izjednačio! Sulejmani je ubacio loptu posle prekida, Mitrović je nadskočio Ćorluku i sa 5 metara glavom savladao Pletikosu.

64′ – Zbog udaranja Mitrovića laktom u glavu Vukojević je dobio žuti karton.

58′ – Marković je pokušao da lobuje Pletikosu, ali lopta odlazi preko gola.

55′ – Mitrović je mogao da uđe u odličnu priliku, ali je otišao suviše u stranu i šansa je propala.

53′ – GOL! Mandžukić je strelac! Posle greške u napadu naše selekcije, Srna je povukao prema sredini trenera, odlično proigrao Mandžukića koji je iz punog trka šutirao u bliži ugao gola Stojkovića i doveo Hrvate u vođstvo.

48′ – Kolarov je šutirao sa distance i bio izblokiran, a mogao je i da proigra nekog od saigrača što bi bilo bolje rešenje.

46′ – Drugo poluvreme je počelo.

Poluvreme: Srbija odlična u prvih 45 minuta, međutim fali završnica. Naša reprezentacija je stvorila nekoliko dobrih šansi, a najbolju je propustio Mitrović kada je pogodio stativu. Hrvati u prvom poluvremenu stvorili samo jednu polupriliku.

45′ – Kraj prvog poluvremena.

45′ – Fejsa dobija žuti karton.

40′ – Mitrović je imao dobru šansu, ali nije uspeo da zatrese mrežu. Hrvati zbunjeni, očekivali ofsajd.

38′ – I Tošić dobija žuti karton zbog starta nad Rakitićem.

33′ – Mitrović je dobio žuti karton zbog oštrog starta.

30′ – Hrvati napravili prvu šansu. Posle centaršuta sa desne strane Mandžukić je pokušao glavom, ali bez problema po naš gol.

28′ – Tošić šutira direktno na gol, ali bez opasnosti.

25′ – Nastasić se našao u prilici posle kornera, ali nije najbolje zahvatio loptu glavom, pa je ona otišla u gol aut.

21′ – Bane Ivanović je probio po desnoj strani oštro centrirao, ali je Pletikosa bio na mestu.

18′ – Ivanović je pokušao sa dvadesetak metara , ali je lopta otišla preko gola.

17′ – Marković upošljava Tošića po desnoj strani, on šutira lopta prolazi pored Pletikose, a Mitrović ne stiže do nje i ona odlazi pored leve stative gola Hrvata.

12′ – Srbija ima potpunu kontrolu nad igrom. Hrvati se brane i pokušavaju prekidima da uspostave ravnotežu.

7′ – STATIVA! Posle jednog kornera, lopta dolazi do prve stative gde je Đuričić propušta do Mitrovića koji sa pet metara pogađa stativu.

3′ – Odličan prodor Lazara Markovića, međutim hrvatski defanzivac ga je oborio, a sudija nije reagovao.

1′ – Počela je utakmica. Izuzetna tenzija na početku meča.

Kasni ulazak reprezentacija na teren, pa će i utakmica malo kasniti.

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Subotić, Nastasić, Kolarov, Matić, Fejsa, Marković, Đuričić, Tošić, Mitrović. Selektor: Siniša Mihajlović.

HRVATSKA: Pletikosa, Srna, Ćorluka, Šimunić, Lovren, Modrić, Vukojević, Rakitić, Eduardo, Mandžukić, Olić. Selektor: Igor Štimac.

Spektakl na Marakani. Srbija i Hrvatska odigraće danas meč kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Što je rečeno rečeno je, što je napisano napisano je…. Više nema mudrovanja. Sada je samo bitno ono što fudbaleri Srbije i Hrvatske urade na terenu.

Mesto okršaja stadion Crvene zvezde, početak u 20.45 časova, a svi koji ne veruju kako Srbija može da ostvari uspeh u duelu protiv velikog protivnika, ne treba ni da dolazi na Marakanu.

Nama je potrebna pomoć publike, njihova pozitivna energija bi nam mnogo značila. Lepo je to golman Partizana Vladimir Stojković objasnio pre neki dan rekavši da je Marakana popunjena do pola bučnija od nekih punih stadiona.

„Dođite, dajte nam podršku, a igrači će vam to vratiti. Ukoliko podrška izostane i krenu zvižduci lako se može dogoditi da to negativno utiče na reprezentativce“ – kaže selektor Siniša Mihajlović.

Kad već spominjemo publiku, još jedno obaveštenje. Mere bezbednosti će biti rigorozne, do sada neviđene na sportskim priredbama u Srbiji, pa policija moli navijače da se ponašaju u skladu s propisima.

Alkoholisanim gledaocima neće bitidozvoljen ulazak na stadion, navijači neće moći da unesu na tribine predmete koji se mogu koristiti u povređivanju drugih, a angažovano je oko 4.000 pripadnika policije, SAJ, PTJ, konjica, hilikopteri…

Što se sastava selekcije Srbije tiče, on bi trebalo da izgleda ovako: Stojković – Ivanović, Subotić, Nastasić, Kolarov – Fejsa, Matić – Đuričić, Marković, Tošić – Mitrović.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter