1
Evrokup

Ulm zaključao vrata četvrtfinala

Objavljeno: 13.02.13 u 21:33

Ulm - Zvezda

Košarkaši Crvene zvezde Telekom poraženi su u 5. kolu L grupe Last 16 faze Evrokupa od nemačkog Ulma sa 78:92 (19:22, 19:24, 18:21, 22:25). Pobedom Uniksa nad Galatasarajem i porazom od Ulma  crveno belima su srušeni snovi o četvrtfinalu ovog takmičenja.

Ekipa Vlade Vukoičića imala je fantastičnu podršku sa tribina pune dvorane Pionir. Ovo je bila prilika da publika pozdravi nove osvajače Kupa Radivoja Koraća, ali i odbojkašice Crvene zvezde koje su takođe osvojile Kup Srbije proteklog vikenda. Utakmici je prisustvovao i proslavljeni fudbaler Dejan Stanković kojeg su navijači burno pozdravili.

Nakon početnog vođstva Crvene zvezde, koja je bila oslabljena neigranjem Demarkusa Nelsona, košarkaši Ulma serijom 12:2 dolaze do prvog ozbiljnijeg vođstva od 7 koševa prednosti. Nemci su bili odlični u šutu za dva poena, a crveno beli su trošili dosta lopti u napadu. Ipak, košem Brauna u poslednjoj sekundi Zvezda dolazi na tri poena zaostatka.

Ekipa sa Malog Kalemegdana je dobro započela drugu četvrtinu i uspela čak i da povede. Međutim, Ulm je u drugom delu ovog perioda bio neumoljiv u šutu za tri poena i ponovo stekao visoku prednost. Rej i Esterkamp su predvodili goste do vođstva na poluvremenu od 38:46.

U nastavku susreta Zvezda je nastavila da dosta greši i u napadu i u odbrani, dok su košarkaši Ulma koristili svaki otvoren put do koša domaćih da zabeleže poene. Izostanak Nelsona primetio se u igri crveno belih, pošto su Cvetković i Radivojević vrlo brzo došli u problem sa ličnim greškama, pa su Rakočević i Skot morali da organizuju igru u pojedinim momentima. Ulm je u poslednju deonicu ušao sa vođstvom od 11 poena.

Činilo se u prvim minutima poslednje četvrtine da će nemački tim lako doći do trijumfa. Poveli su sa 18 poena prednosti, a crveno beli su tada uložili veliki napor da učine nešto više. Rakočević je bio sjajan u tim momentima i odlično je komandovao svojim saigračima koji su uspeli da zaostatak smanje na minus 8. Ipak, Zvezda neuspeva da napravi veliki preokret, a Ulm zasluženo dolazi do trijumfa.

Odličnu partiju za Nemce pružio je Alen Rej sa 26 poena, dok je Stiven Esterkamp ubacio 20 poena uz 6 skokova. Jedini raspoloženi igrač u Crvenoj zvezdi bio je Igor Rakočević sa 24 ubačenih poena, a Raško Katić i Majk Skot su zabeležili po 11 poena.

Narednog utorka na programu je poslednje kolo Last 16 faze Evrokupa u kome Crvena zvezda Telekom gostuje turskom Galatasaraju u meču koji za crveno bele neće imati rezultatski značaj.

0
0

1 Komentara

  1. Nakon velikog slavlja u Kupu Radivoja Koraca, moram priznati i jedno veliko razocarenje ovom vecerasnjom utakmicom protiv Ulma. Ulm bolji u svim segmentima igre a pogotovo zalaganjem na terenu. Uvek je najlakse traziti opravdanja, u umoru, u teskom rasporedu utakmica i slicno. Mislim da je propustena velika prilika, ali sta da se radi. Srecno u nastavku takmicenja.

    https://hoopsuniverse.net

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter