0
The Best Of

FOTO: STARSPORT

GDE SU, ŠTA RADE: Legenda Dinama iz Kijeva, dete Zvezde i stub odbrane Partizana

Objavljeno: 17.10.17 u 00:05

Posle Čukaričkog Goran Gavrančić je sedam godina proveo u Ukrajini, a danas ima ulogu skauta.

Put do vrha nije bio lak za Gorana Gavrančića (39) koji je posle pet godina igranja za mlađe kategorije Crvene zvezde morao da se dokazuje u Čukaričkom. Na Banovom brdu je proveo četiri godine, pa je dobio poziv 2001. godine da pređe u Dinamo iz Kijeva.

Tada je klub vodio čuveni tvorac giganta iz Ukrajine Valeri Lobanovski, koji je umro posle malo više od godinu dana saradnje sa srpskim igračem. Veoma dobra misija štopera protkana je osvajanjem domaćih trofeja, pobedama u Ligi šampiona i trajala je do 2008. godine, kada je usledila pozajmica u PAOK.

Čim mu je istekao ugovor, došao je u novi tabor sa crno -belim bojama. U Partizanu je imao uspone i padove, ali je Gavrančić odlučio da na kraju sezone okuša u Kini. I igrao je jedno leto na Dalekom istoku i odlučio je da se penzioniše. Za nacionalni tim upiso je 28 mečeva, a ukupno u karijeri imao je 213 nastupa i postigao je 23 gola. Bio je član Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i deo neverovatne odbrane u kvalfikacijama za taj turnir.

Danas Gavrančić živi na Novom Beogradu i ima ulogu skauta svog kluba iz Kijeva, a posvećen je i privatnom biznisu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter