0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

SL U VATERPOLU: Olimpijski šampioni pregazili Rumuniju

Objavljeno: 15.11.16 u 18:50

U prvoj utakmici ‘A’ grupe Svetske lige u vaterpolu reprezentacija Srbije je u Kragujevcu demolirala Rumuniju 19:8 i tako nastavila uspešan niz u našem najtrofejnijem kolektivnom sportu.

‘Delfini’ mogu iz penzionera Živka Gocića i Slobodana Nikića. Nova genracija srpskih vaterposlista nastavila je tamo gde su dva prekaljena asa stala, da nižu pobede. Moć srpskog vaterpola na svojoj koži je osetila nejaka selekcija Rumunije 18:8.

Pitanje pobednika je rešeno već u prvom poluvrmenu kada je naš tim vodio sa velikih 10:1. U trećem periodu došlo je do malog opuštanja u našem timu, te su Rumuni stigli na 12:7. Ipak, serija golova Rašovića i Filipovića stavila je do znanja da komšije nemaju šta da traže u srcu Šumadije. Na kraju velikih 19:8.

Četvorostruki strelci u našoj reprezentaciji bili su Strahinja Rašović i Milan Aleksić, po tri gola postigli su Filip Filipović, Gavril Subotić i Duško Pijetlović, dok su Sava Ranđelović i Radomir Drašović po jednom savladali rumunskog golmana. Kod gostiju Geroge je bio najefikasniji sa dva gola.

Narednu utakmicu u Svetskoj ligi Srbija će odigrati 6. decembra u Berlinu protiv Nemačke.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter