2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Kasalica čuva Zvezdi vrh! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 15.03.14 u 18:54

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na Marakani ekipu Radničkog 1923 rezultatom 1:0 (0:0) u 19. kolu Jelen Superlige. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Jedini strelac na meču bio je rezervista crveno-belih Filip Kasalica u 75. minutu kada se nakon kornera našao na pravo mestu i na asistenciju Kelhara savladao Čančarevića.

Mogla je Zvezda i do ubedljivije pobede, pošto je u 28. minutu Ninković pogodio stativu sa bele tačke.

Ovim trijumfom Zvezda će i posle ovog kola sigurno ostati na vrhu tabele sa 44 boda. Partizan ima 40, a u nedelju od 14.30 gostuje Radu.

Radnički je 13. sa 18 osvojenih bodova.

Tok meča:

90′ – KRAJ! Zvezda osvaja tri boda, golom Kasalice  u 75. minutu.

86′ – Poslednja izmena u domaćem timu, Gagić menja Lazovića.

81′ – Druga izmena u timu Zvezde, Milunović menja Ninkovića. Gosti preuzimaju inicijativu u finišu, Zvezda se dobro brani.

75′ – GOOOOOL! Kasalica za 1:0! Nakon kornera sa desne strane, posle udarca glavom Kelhara, napadač Zvezde se našao na pravom mestu i sa tri metra lako pogodio mrežu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

71′ – Pavlović je dobio žuti karton zbog prekršaja sa leđa  Kovačevića. Izmena i u Radničkom. U igri je Miljuš, izašao je Knežević.

69′ – Slobodan udarac za crveno-bele na 20 metara, odgovornost preuzima Mijailović, ali šutira slabo i preko gola.

66′ – Izmenu u timu crveno-belih, iz igre izlazi Dauda, a ulazi Filip Kasalica.

60′ – Najbolja šansa u nastavku pred golom Zvezde. Beljić je prošao po desnom boku i proigrao Adamovića, čiji udarac iskosa sa desne strane sa pet metara zaustavlja istrčali Bajković.

57‘ – Zvezda stiska obruč, dobra akcija po levoj strani, Mrđa vraća povratnu za Ninkovića koji slabo prihvata loptu, koja ipak dolazi do Kovačevića, a ovaj sa 20 metara šutira pored gola.

55′ – Ponovo je sličnoj šansi Dragan Mrđa, ovaj put je posle centaršuta sa desnog boka šutirao glavom preko gola. Zvezda u potpunosti dominira u nastavku igre.

51′ – Prva šansa u nastvaku pred golom gostiju, Mrđa je posle centaršuta sa desne strane glavom šutirao pored gola.

45′ – Ninković je izbacio Nikolu Mijailovića samog ispred golmana gostiju, ali je levi bek Crvene zvezde vrlo loše reagovao i nije uspeo da savlada Čančarevića

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

43′ – Dauda je oduzeo loptu odbrambenim igračima Radničkog, ali nije uspeo najbolje da iskombinuje sa Mrđom

38′ – Posle 10-ak minuta nešto mirnije igre Dauda je zapretio opasnim udarcem gostima, ali je golman Čančarević odbranio njegov šut

28′ –  Ninković ne realizuje penal, pogodio je stativu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

27′ – Penal za Zvezdu zbog prekršaja Rosića nad Mrđom, Gogić je svirnuo, ali je veoma diskutabilno da li je bilo faula

26′ – Najbolju priliku za Zvezdu imao je Dragan Mrđa posle centaršuta Ninkovića, ali je odlično odbrani Čančarević

20‘ – Spalević je imao najbolju priliku na meču, ali je lopta posle njegovog udarca pogodila stativu. Već u sledećem napadu Kragujevčani nisu uspeli da iskoriste grešku golmana Bajkovića.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

10′ – Zvezda pristiska odbranu gostiju uglavnom preko Lazovića sa desne strane, ali ne uspeva da dođe do ozbiljnije prilike

5′ – Beljić je pokušao da iznenadi Bakovića, ali je Zvezdin slavljenik (danas puni 29 godina) bio budan i lako je uhvatio loptu

3′ – Prva nešto ozbiljnija situacija viđena je u kaznenom prostoru gostiju, ali se Nikola Mijailović nije najbolje snašao

Ako je suditi prema protokolu koji smo dobili uoči meča na današnjoj utakmici na mestu desnog beka će igrati Slovenac Nejc Pečnik, dok će u središnjici odbrane igrati Kelhar i Pavićević.

Stadion: Crvene zvezde

Sudija: Miodrag Gogić

Crvena zvezda: Bajković, Pečnik, Kelhar, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Mailijaš, Ninković, Lazović, Mrđa, Dauda.
Radnički 1923: Čančarević, Pavlović, Marić, Rosić, Bubanja, Krivokapić. Nedović, Knežević, Adamović, Beljić, Spalević.

Na Marakani se 10-ak minuta pred početak utakmice okupilo oko 10.000 gledalaca, a očekuje se da do starta meča bude još koja hiljada više.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedničku seriju žele da nastave u meču 19. kola Jelen Superlige u kojem će im od 17.00 sati na Marakani gostovati Radnički 1923 kako bi sačuvali prvo mesto na tabeli.

Uprkos tome što su u seriji od osam uzastopnih prvenstvenih pobeda crveno-beli oprezno ulaze u duel sa Kragujevčanima koji su tokom nedelje ostali bez trenera pošto je ekipu napustio Radmilo Ivančević.

„Novi ispit i novo dokazivanje za nas, moramo da odigramo mnogo drugačije i bolje nego protiv Napretka, jer Radnički iz Kragujevca ima iskusne i dobre igrače koji mogu da iskoriste loš dan protivnika. Želimo da odigramo svih 90 minuta skoncentrisano i ostvarimo pobedu. Ne smemo nikoga da potcenimo“ – rekao je u najavi ovog meča trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović koji će najviše problema imati u sastavljanju odbrambene linije zbog problema sa povredama iskusnih štopera.

Bez obzira na ubedljiv poraz od Partizana u prošlom kolu (0:5) Radnički ne dolazi u Beograd sa belom zastavom već se fudbaleri ovog tima nadaju da bi mogli do iznenađenja na našem najvećem stadionu.

„Igramo protiv Zvezde, svi znamo kakav je to klub i sa kakvim renomeom. Nećemo sigurno ići da se branimo, nećemo ići sa belom zastavom. Nadam se da ćemo se vratiti sa pozitivnim rezultatom. Utakmica sa Partizanom nas jeste poljuljala, ali za vikend imamo priliku da sve ispravimo“ – kazao je Vladimir Bubanja, defanzivac gotujućeg tima.

Zvezda u ovaj meč ulazi sa vodeće pozicije, ali i sa samo jednim bodom prednosti u odnosu na Partizan koji svoj meč igra u nedelju protiv Rada na Vračaru, dok je Radnički tek na 13. mestu sa samo jednim poenom suficita u odnosu na Donji Srem koji je na poziciji koja vodi u baraž.

hotsport.rs

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter