3
Domaći fudbal
FK Crvena zvezda - FK Partizan

Crvena Zvezda v Partizan, Superliga Srbije, Play off 20.4.2024 photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

KAKAV DERBI SMO GLEDALI: Zvezda u nadoknadi okrenula Partizan, sporni detalji i 15 minuta nadokande obeležili susret večitih! (VIDEO)

Objavljeno: 20.04.24 u 20:16

Jedna interesantna i napeta utakmica Partizana i Crvene zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde su na svom stadionu savladali najvećeg rivala ekipu Partizana sa 3:2 u meču odigranom u okviru 173. večitog derbija.

Partizan u ovaj derbi nije ušao u pozivitnom raspoloženju. U prošlom kolu izgubili su na Banovom brdu od Čukaričkog, a u međuvremenu došlo je do svađe između Igora Duljaja i Alberta Nađa. Kada je taj „problem“ rešen i kada je odlučeno da Nađ bude na klupi crno-belih, došlo je do novog problema, kada je upravo Nađ završio u Urgentnom centru neposredno pred meč.

Na kraju, on je ipak pristigao na vreme i od prvog minuta vodi ekipu Partizana u 173. večitom derbiju.

Partizan je bolje otvorio meč. Prvo je Baždar u prvom minutu imao sjajnu priliku, ipak, istakao se Glazer.

Međutim, momak iz Novog Pazara našao se u još jednoj velikoj prilici, a ovu je uspeo da iskoristi. Odlično je Ksander Severina prošao po desnoj strani, pronašao Baždara koji je udarcem glavom savladao Glazera u 11. minutu.

Radost crno-belih nije dugo trajala, s obzirom da je Zvezda došla do izjednačenja četiri minuta kasnije. Pogodak sa bele tačke je postigao Gelor Kanga, a jedanaestercu je prethodio faul Krunića nad Ivanićem. Sklonio je Zvezdin vezista loptu, a golman crno-belih pravi faul za najstrožu kaznu.

Uzbudljivo je bilo i u nastavku, a najbolju priliku gledamo u 29. minutu kada je Partizanov Korejac Goh pogodio stativu.

Posle samo par minuta igre u drugom poluvremennu večiti derbi je prekinut na neko vreme zbog bakljade na severnoj tribini.

Partizanu su se napadi ponovo isplatili, pošto je Ksander Severina uspeo da u 56. minutu postigne evrolgol, dok Glazer nije imao šanse da odbrani taj šut.

Sporna situacija se odigrala oko 70. minuta kada je Aleksandar Katai zatresao mrežu Krunića, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

Ipak, Crvena zvezda nije pala već je nastavila da napada do samog kraja i u 89. minutu Šerif Endijaje donosi izjednačenje protiv Partizana.

Veliki šok za navijače usledio je kada su saznali da će se derbi igrati još 15 minuta u okviru nadoknade.

Jedna sporna situacija se dogodila u 96. minutu kada je Bukari oboren u kaznenom prostoru, a možda i van njega, a penal je u pogodak pretvorio Aleksandar Katai, veoma je diskutabilno gde je Antić reagovao, mada se na snimku vidi udarac u koleno Bukarija u kaznenom prostoru.

Na kraju je tim pogotkom i rešen 173. večiti derbi u kojem je slavila Crvena zvezde prvi put ove sezone protiv Partizana.

Standings provided by Sofascore
7
3

3 Komentara

  1. Cudimo se zapadnoj politici prema Srbiji,a to isto se dogadja kod nas u fudbalu.Mi vec dugi niz godina gledamo ucene, ugnjetavanje i silovanje Partizana..Kompletan fudbalski savez kompletna sudijska organizacija kompletan sistem je u crveno beloj boji pa se ti izbori sa tim…!@

    0
    1
    Odgovori
  2. Samo Šonje i kukavice nasilno uzimaju titule ti su nespretni i nesposobni da normalno uzmu što se uzeti može. Ugasiti takav klub pod hitno jer je bruka i sramota za Srbiju.

    1
    2
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter