1
Košarka

Nemanja Nedovic, #26 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade during the Aba League Season 2022-2023 match between Crvena Zvezda and Partizan at Aleksandar Nikolic hall on January 28, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

STANJE U EL: Sedam „sigurnih“, evo ko još konkuriše za preostala tri mesta u Top 10

Objavljeno: 02.03.24 u 09:18

Armani , Žalgiris, Zvezda i Anadolu Efes su se novim porazima značajno udaljili od plasmana u narednu fazu

Jučerašnim utakmicama je kompletirano 27. kolo Evrolige, nakon kojeg su neke stvari oko plasmana u Top 10 postale nešto jasnije.

Iako je Real Madrid vezao dva uzastopna poraza, i dalje je usamljen na prvom mestu tabele, te je realno očekivati da sa te pozicije uđe u plej-of.

Druga plasirana Barselona je takođe poražena na svom terenu od Monaka, ali Katalonci imaju odličnu zalihu bodova, pa im taj poraz nije ugrozio drugo mesto.

Panatinaikos, Monaco, Virtus sa po 17 pobeda, kao i Olimpijakos i Fenerbahče sa po 16, zauzimaju od treće do sedme pozicije i verovatno ćemo gledati ove timove u nokaut fazi takmičenja.

Kako trenutno stoje stvari, najzanimljivija će biti borba za preostala tri mesta u Top 10, a glavni kandidati za te pozicije su Baskonia, Makabi sa po 14 pobeda, dok im se Partizan i Valensija sa po 13 ostvarenih pobeda pridružuju.

Međutim, ozbiljna pretnja ovim ekipama postaje Bajern, koji je posle pobede nad Crvenom zvezdom sada ima skor 12-15. Posebno je to pretnja za Partizan, koji je oba puta poražen od Bajerna, pa crno-belima nikako ne bi odgovaralo da na kraju imaju isti broj pobeda kao ekipa iz Minhena.

Armani Milano, Žalgiris i Anadolu Efes su se novim porazima značajno udaljili od plasmana u narednu fazu takmičenja, dok Crvenoj zvezdi ostaje samo teoretska mogućnost za prolazak.

Standings provided by Sofascore
12
0

1 Komentara

  1. Crvenoj zvezdi ostaje samo teoretska mogućnost za prolazak … Ne mogu da verujem šta pišete po zadatku . Kakve bre šanse imaju kad su balvani i bure bez dna . I Top 16 da im naprave opet ne bi prošli dalje . Tolike pare potrošene u nepovrat

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter