5
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

SUDIJSKI EKSPRERT OTKRIO DA LI JE RADNIK OŠTEĆEN PROTIV PARTIZANA: Evo šta je poručio! (VIDEO)

Objavljeno: 27.02.24 u 19:15

Još jedna kontrovezna odluka.

Fudbaleri Partizana pobedili su Radnik Surdulica u gostima rezultatom 2:1 u okviru 22. kola Mozzart Bet Superliga Srbije. Crno-beli‘ su tako ostali na vodećoj poziciji u domaćem šampionatu, ali je ovaj meč i odluke arbitara digle veliku prašinu u smislu da je tim sa juga zemlje oštećen.

Povodom ove situacije izdali su saopštenje iz Crvene zvezde, ali i prvi čovek Radnika, Novica Tončev. Naime, sporan detalj je iz 60. minuta kada je pri rezultatu 0:0 glavni sudija Miloš Milanović prvo dosudio penal za domaći tim, da bi potom konsultacije za VAR sobom i gledanja snimka poništio.

Sudijski ekspret Zdravko Jokić je gostovao na Areni Sport i smatra da je ipak trebao da bude kazneni udarac.

– Igrač Partizana gubi oslonac, ima kontakt rukom, a posle pri padu i butinom i nogom ima kontakt. Na taj način sprečava napadača da dođe do lopte. Sudija je u izvanrednom položaju, na pet metara odatle, niko mu ne smeta u vidokrugu, može da donese odluku. On donosi odluku da je to kazneni udarac, verovatno sa te pozicije ubeđen da je dobar intenzitet pri kontaktu. Igrač Partizana više „baulja“ za protivničkim igračem, nego što trči – rekao i dodao:

– Ova odluka je izazvala mnogo polemike i na terenu i u sportskoj javnosti. Ima momenata gde može da se diskutuje o ovoj situaciji. Međutim, niko ne može da kaže da je ovo očigledna greška sudija. Tako nije mislio VAR, koji je smatrao da je ovo jasna i očigledna greška. Jasne su instrukcije da intenzitet kontakta procenjuje sudija na terenu, a ne VAR sudija. VAR bi mogao da interveniše da je dosuđen kazneni udarac bez kontakta. Mi ne znamo zašto je sudija promenio mišljenje – istakao je on.

Podsetio je na utakmicu kada je Srbija igrala protiv Švajcarske 2018. godine.

– Setite se utakmice naše reprezentacije sa Švajcarskom 2018. godine na Svetskom prvenstvu u Rusiji, gde nemački sudija nije konsultovao VAR. VAR mu se nije javio iako je prekršaj bio očigledan. Sudija je trebao da ostane pri svojoj odluci, a VAR je trebao da podrži sudiju – naveo je Jokić.

BONUS SADRŽAJ:

ŠPANCI I ENGLEZI PIŠU: De Zerbi najbliži klupi Barselone, ali postoji jedna prepreka!

9
13

5 Komentara

  1. Car. Pa pre dva dana je isti ovaj Jokic pricao da nije bio penal i da je VAR odradio briljantan posao. Mora da je dobio poziv iz legla zla da promeni pricu. Ludilo.

    1
    2
    Odgovori
  2. Dosta vise sa ovim cirkusom i sa nabedjenim i montiranim ekspertima. Da se ovo desilo u fudbalu pre 20 ili 30 godina mozda bi se i dosudio penal ali u danasnjem fudbalu moze samo da izazove sprdnju i propagandni pritisak iz ugla komsija. Medijskim pritiskom na sudjenje gde god da igra gradski rival i gde god da se pojavi trenutno nas najbolji i najkvalitetniji sudija S.J. samim tim cinom se priprema podloga da se ni slucajno poveda razmisljanje o njegovoj kandidaturi za sudjenje gradskog derbija. Videli smo smesniju odluku o dosudjenom penalu za komsinicu protiv Cukarickog ali medijskog pritiska za divno cudo da nema !? Kada je Mazic bio jedan od najboljih evropskih i svetskih sudija, ljudima iz rupe kod Autokomande on nije bio po volji tako da su isto ovako medijski kmecali i pritiskali njegovo pojavljivanje na gradskom derbiju. Njima nista nije sveto.

    6
    4
    Odgovori
  3. Da li je moguće da ovog Bajdena zovu ekspert? Koliko ljudi se javilo i reklo da veze sa penalom (penalima) nema, samo je za Terzića i Jokića penal. Neverovatno odvratan čovek, neobjektivan kao retko ko.

    4
    7
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter