0
Vaterpolo

FOTO: VSS

‘DELFINI POTOPILI ‘SAMURAJE’: Srbija pobedom startovala SP!

Objavljeno: 05.02.24 u 16:20

Rutinski trijumf.

Vaterpolo reprezentacija Srbije odmerila je snage sa selekcijom Japana u okviru prvog kola Svetkog prvenstva u Dohi. Izabranici Uroša Stevanovića ostvarili su pobedu nad ‘Samurajima’ rezultatom 17:10 i na odličan način započeli ovaj turnir.

Japanci su počeli bolje ovaj susret i prvi poveli golom Inabea, a takođe bili su u seriji 3:0. Držao se Japan do rezultat 8:8, a onda je Srbija krenula silovito i bili dominantan protivnik.  Beković Ranđelović i Jakšić su dali ritam. Ranđelović prvo iz daljine, a posle jedne u nizu Jakšićevih majstorija, Ranđelović je sa igračem više doneo 11:8.

Do kraja četvrtine još dva pogorka srpskog tima za pet razlike pred završnih osam minuta. U seriju je prelepim golovima ušao Strahinja Rašović, Srbija je odmakla na sedam golova prednosti. Opuštanje u igri rivala, igrači Japana su iskoristili da smanje na 15:10 ali su u poslednjih 90 sekundi Lazić i Viktor Rašović doprineli ubedljivom trijumfu od 17:10. 

Narednu utakmicu naš nacionalni tim igra protiv Crne Gore što je i derbi ove grupe za dva dana od 15:30.

BONUS SADRŽAJ:

KRENULO SUĐENJE DANIJU ALVEŠU: Slavnom Brazilcu preti 12 godina zatvora zbog optužbi za silovanje!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter