6
Fudbal

FOTO: Starsport

ĐORIĆ ODGOVORIO NA PROZIVKE BOGDANOVIĆA: ‘Ko je on da nipodaštava Stojkovića!?’

Objavljeno: 08.12.23 u 16:25

‘Bogdanović je nanišanio kasu FSS. Čeka da Nemanja Vidić preuzme savez i nađe mesto u tom vozu!’

Fudbalska javnost se ne stišava povodom optužbi koje su Nemanja Vidić i Rade Bogdanović uputili na računa selektora Srbije Dragana Stojkovića. U odbranu Piksija stao je legednarni fudbaler Crvene zvezde Milovan Đorić koji je za Sport Klub naveo da ništa nije tačno što je Bogdanović izjavio o trenerskom školovanju u Makedoniji.

-Ništa nije tačno, Bogdanović je sve slagao! Školu smo organizovali u Makedoniji, iz više razloga. Uslovi su bili odlični, nigde nismo mogli da pronađemo povoljniji aranžman, po ceni 21-22 evra. Imali smo obavezu da koristimo zimski period, zbog zgusnutog kalendara tokom godine, Dojran krasi odlična klima. Apsolutna je laž tvrdnja o ljubavnicama, naša škola imala je visok nivo i bila vrhunski organizovana. Niko nije mogao nepozvan da dođe, iz administracije bila je prisutna jedino gospođa Vesna – rekao je.

Dodao je da nije bilo problema sa vodom.

 -Objekat, tada u vlasništvu Blagoja Istatova, povezan je na prirodnu akumulaciju i nikad nije imao problema sa napajanjem vodom. Pogotovo, ne u zimskim danima. Ne sećam se ni da je bilo restrikcija električne energije. Pročitao sam – Bogdanović tvrdi da je bilo 50 trenera. Ni to nije istina, bilo ih je 27 – naveo je.

Istakao je da je on lično bio Piksijev mentor na seminaru.

– Laž! Piksijev mentor bio sam ja, lično. Kakav Francuz!? Možda je Bogdanović pomešao, našu školu mentorisao je čovek iz UEFA, čuveni Begijanac Mišel Sablon. Da ne bude zabune, Stojković je prošao celokupan proces školovanja, kao veliki fudbaler, od „A“ licence. I sve po propisima evropske kuće fudbala. Tezu o licenci bez polaganja ispita zagovarao je Zvezdan Terzić, u to vreme predsednik saveza. Nisam dao, niti je Stojković bio za preskakanje koraka. Jednostavno, postojala je opasnost da UEFA kasnije diplomu proglasi nevažećom – jasan je bivši trener Čukaričkog.

Tvrdi da selektor ‘Orlova’ je sve radio po pravilima i da je sve bilo u najboljem redu.

– Zbog složenosti, tražili smo mišljenje UEFA o Stojkovićevom slučaju. Ekspresno, u roku od nepuna 24 časa, stiglo je iz Niona zeleno svetlo da polaže po ubrzanoj proceduri. Formirali smo komisiju, uz moju malekost, tu su bili Milorad Kosanović, Ljupko Petrović, Slobodan Santrač, Slobodan Pavković, Vladimir Vermezović… Sve uz konsultacije vrhovnih autoriteta UEFA, radili smo intezivno i Dragan je diplomirao sa najvišim ocenama. Nije ni čudo, savesno se pripremao, uredno pratio predavanja i praktičan rad – poručio je Milovan.

Bogdanović je spominjao mentora pod nazivom Svinja.

-Neka kaže Bogdanović ko je taj! Nikad nisam čuo da su nekoga tako zvali u školi. Ne samo tada, godinama… Pamtim Bogdanovića iz vremena kad je nosio dres Atletika, u eri Radomira Antića. Utakmica u reprezentaciji se ne sećam, nisu bile bitne. Vidim da je dogurao do „A“ licence, pominjani period, koliko znam, bio je tokom školovanja za „B“ UEFA diplomu – smatra.

Kazao je da Rade Bogdanović nema prava da nipodaštava Piksija.

-Nije ostavio zapažen trag i pitam se s kojim pravom nipodaštava Stojkovića. Čime se Bogdanović bavi u životu? Očigledno, sakuplja informacije po kafanama i u stilu rekla-kazala svašta priča. Neka kaže javno šta je i završio, koju školu, odakle ima legitimitet da priča. Očigledno i Bogdanović je nanišanio kasu FSS. Čeka da Nemanja Vidić preuzme savez i nađe mesto u tom vozu! – zaključio je Đorić.

22
81

6 Komentara

  1. I to sve priča Đorović koji je mlađim selekcijama naplaćivao pozive u reprezentaciju..ko neće da plati za njega nema reprezentacije

    6
    1
    Odgovori
  2. Pa,kad prođe tolike škole , kako ništa dobro ne nauči.
    Dok ovako ništa ne zna , mora da mu je „profesor“ bio gosp. Đor

    2
    1
    Odgovori
    • Sta nije uredu !? Bata Djora ti je lepo objasnio ko je i staje i sta se desavalo u pomenutoj skoli FSS u Makedoniji, licencama i sve pod okriljem UEFA. Ko je taj Rade Bogdanovic !?

      3
      11
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter