3
Domaći fudbal

FOTO: YouTube/Printscreen

BOGDANOVIĆ ODGOVORIO PIKSIJU: „Ne zna me? Neka se seti Makedonije, nas 6-7 trenera i 3-4 ljubavnice“ (VIDEO)

Objavljeno: 07.12.23 u 09:25

U svom odgovoru Bogdanović je pojasnio razloge zbog kojih je podržao Nemanju Vidića i njegove komentare o visini selektorske plate Dragana Stojkovića

Polemički ton u javnosti postao je sve učestaliji nakon inicijalne rasprave koju je započeo Nemanja Vidić, a nastavio Rade Bogdanović. Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, odgovorio im je tokom gostovanja u jutarnjem programu na K1 TV.

Na pitanje o Rade Bogdanoviću, Piksi je započeo rečima: „Ko je taj?“ Međutim, Bogdanović se brzo obratio javnosti, predstavljajući se tokom gostovanja na Una televiziji sledećeg dana.

U svom odgovoru Bogdanović je pojasnio razloge zbog kojih je podržao Nemanju Vidića i njegove komentare o visini selektorske plate Dragana Stojkovića Piksija.

Branio sam Nemanju, nema ni potrebe za tim, ali tako se nametnula ta tema. FSS je vanbudžetska institucija, ali kad nestane para, oni zovu državu u pomoć. Oni nisu dobri domaćini. Da dobro posluješ, ne bi zvaro državo nekoliko puta godišnje da ti daje novac. Država jeste izdašna kad je u pitanju sport i mene to raduje, imamo i rezultate na reprezentativnom nivou. Domogli smo se EP, gde nismo bili 24 godineAli, taj FSS je morao da kaže: ‘Dame i gospodo, naš selektor Dragan Stojković je potpisao toliki i toliki ugovor, na taj period, za tolika primanja’. Tako to rade u civilizovanom svetu, javno i transparentno. Što se mene lično tiče, može da ima stotine i stotine hiljada, ja nemam nikakvu korist od toga, ali upada u oči raspodela sredstava u Savezu.

Nemanja je jako dobro postavio pitanje. Nekad će da ode Piksi, a kad dođe neko drugi, eto njega na Piksijevom standardu. Mi smo u poslednjih deset godina od Klementea ili Antića sa tridesetak hiljada na mesečnom nivou došli do 120.000.Ako pogledate, treneri prvoligaških klubova imaju 3, 4, 5, 7 hiljada plate. Svako ko je iskren će vam to reći“, istakao je Bogdanović.

A onda je Bogdanović polako počeo da dolazi do odgovora na Piksijevo: “Ko je taj?“

Mene to ništa ne dodiruje što je rekao ko sam ja. Zamislite kad bih se ja okretao i razmišljao o svakom šta ko misli o meni.Ja sam i te kako siguran u ono što pričam. I te kako. Zato sam relaksiran i spokojan.Ja nisam čuo demant kad sam počeo da nabrajam ove sume koje su 9.3 miliona evra za trogodišnji rad. Ali, to ne dajem ja, nego FSS. Ja sam samo rekao da je Nemanja bio u pravu kad je rekao da FSS treba da razmišlja o sistemskim promenama koje bi donele bolje sutra fudbalskoj Srbiji.Ne slažem se sa Piksijem da je on doneo ili da su oni doneli novac od UEFA ili FIFA. Donosili su i drugi, ali njima se uzimalo 30-ak posto na premije igračima, posle Katara, evo i sad. Imate nesrazmernost.Kako igrači imaju premiju 100.000 evra, kako je moguće da funkcioneri imaju tri puta više, a selektor 15 puta više.Nismo mi otišli samo sa Piksijem na SP, nego i sa drugim trenerima koji su mnogo manje zarađivali. U Savezu su manje-više isti ljudi koji mrcvare ovaj fudbalski narod“, rekao je Bogdanović.

 

Zašto se Vidić baš oglasio pred žreb? To mu je i Piksi zamerio.

Pa, kad će? Kad bi oni? Kad njima odgovara? Kad će ako neće sad? Govorio je i pre 3-4 meseca. Ja bih sad pitao FSS što su raspisali onu sednicu pred Svetsko prvenstvo? Imamo sad hiljadu pitanja i potpitanja, ali ja znam da je to borba za vlast.Nemanja je bio kandidat i njega se Srbija odrekla kao kandidata i opredelila se za čoveka u ozbiljnim godinama. Tako su hteli delegati, Skupština, sa rogatim se ne možete bosti“, rekao je Rade.

A onda je usledio konkretni odgovor na Piksijevo pitanje od juče.

“Pošto je Piksi rekao da ne zna ko sam ja, sada ću mu se predstaviti. Ja sam rodom iz Sarajeva od oca Slobodana, majke Nade. Rođen u opštini Novo Sarajevo, selo Tilava kod Sarajeva. A sad ću da kažem konkretno.Kada je mesec dana pre nego što će da beži iz Srbije došao na Dojransko jezero da polaže za profi licencu po skraćenoj, po privilegovanoj proceduri da bi otišao u Japan da bude trener, ja sam tamo bio polaznik trenerske struke za A licencu, jer sam pre toga položio za B licencu. Ovo sad prvi put pričam, verovatno će se setiti. Velika je Srbija ali mnogo mala da bi se organizovala škola u Srbiji, pa smo otišli na Dojransko jezero, pedesetak polaznika, 6-7 trenera i 3-4 ljubavnice. U taj hotel je došao i Piksi i bio je smešten na drugom spratu, preko puta moje sobe. Otišao je da se tušira tog dana kad je došao, ali niko mu nije rekao da nemamo vode preko dana jer su bile restrikcije. Bila je smešna scena na hodniku, sa peškirom oko struka, na glavi šampion, sve ona pena, jedno oko zatvoreno, na drugo škilji i kaže meni: “Bogdane, ima li ovde vode?’Ja mu kažem da nema zbog restrikcija mora hladnom vodom da se istušira. Tako da ja vrlo dobro znam da on mene zna. A onda je dobio licencu po skraćenoj proceduri. Mentor mu je bio iz Francuske, nije dozvolio da mu mentor bude čovek koga su zvali ‘Svinja’. I tako se završilo njegovo dobijanje licence. Dakle, znamo se’‘, objasnio je Bogdanović-.

I pored svega, Bogdanović smatra da Piksi treba da ostane selektor bar do kraja Evropskog prvenstva.

Mislim da treba da ostane selektor iz nekoliko razloga. On možda ne shvata ili neće da shvati, ili brani sistem koji ga je tu doveo. Otišli smo sa njim na SP i EP, nebitno kako, ne treba se gledati pobedi u zube. Ali, ako bismo ga sad smenili, kao i Muslina, kakvu bi poruku poslali narednim selekrtorima. Da dođu do česme, a da se ne napiju vode?U suštini ga ne bih menjao, bez obzira na njegovu aroganciju i stav koji se ne libi da pokaže, kao posle pobede nad Crnom Gorom kad je na RTS-u rekao ‘Odveo sam vas na Evropsko prvenstvo’. Pa, direktore, gospodine, pa nisi ti mene odveo, nego i sebe, Savez i reprezentaciju koja te debelo plaća. On nije bio sav svoj u Kataru, ali mislim da treba Savez da ga ispoštuje, da ostane do kraka Evropskog prvenstva“, zaključio je Bogdanović.

144
6

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter