12
Fudbal

FOTO: Starsport

PIKSI BESAN: ‘Ko je Rade Bogdanović? Svako mora da snosi odgovornost za ono što je rekao, čak i Vidić!’ (VIDEO)

Objavljeno: 06.12.23 u 13:58

‘Vidić nije smeo da dozvoli sebi ovakav bezobrazluk.’

I posle nekoliko dana ne stišava se sukob na relaciji Piksi-Vidić, pa je selektor Srbije, Dragan Stojković nastavio u medijima da demantuje nekadašnjeg defanzivca Mančester junajteda. On je gostovao na TV K1 u jutarnjem programu gde je govorio o tvrdnjama Nemanje da se na trenere u nacionalnom timu troši osam miliona evra godišnje.

 –Ovaj komentar koji je dao nije ozbiljan. Nisam zaradio 16 miliona evra za dve godine, iako bih voleo, jer bih tada bio zaista bogat. To je ogroman novac za Srbiju, možda bi bilo prihvatljivo da govorimo o Saudijskoj Arabiji, ali za našu zemlju to nije realan iznos. Kada sam se vratio iz Hamburga sa žreba, obećao sam da ću odgovoriti na ove neosnovane tvrdnje koje sam video u naslovu. Iznošenje ovako netačnih informacija nije prikladno, posebno od nekog ko pretenduje da bude prvi čovek fudbala. Takvim stvarima ne treba pristupati na taj način – započeo je.

Smatra da je to veliki bezobrazluk.

– Bio sam iznenađen naslovom i smatram da je to bio bezobrazluk koji nije smeo sebi da dozvoli. Izbor trenutka za ovako nešto je bio jako loš, pred žreb i ceremoniju, izlaziti sa netačnim informacijama je potpuno pogrešno. Vidića sam obožavao kao igrača, zbog toga me iznenadilo što je izneo ovakve informacije i na neki način dezavuisao javnost, baveći se mojom platom. Time je pokazao veliko nepoštovanje. Ovo je prvi put da se neko bavi platom selektora, a moja satisfakcija leži u rezultatima koje postižemo na terenu – jasan je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde.

Rade Bogdanović je izjavio da je plata Stojkovića 120.000 evra, a on je uzvratio pitanjem.

Ko je taj? – upitao je on.

Nakon toga mu je voditeljka objasnila da je Bogdanović fudbalski analitičar na RTS-u, a Piksi je naveo da nikada nije gledao to i da svako treba da odgovara za svoje postupke.

– Nisam nikad gledao, ali svako mora da snosi odgovornost za ono što je rekao. Čak i Nemanja Vidić, kog sam obožavao kao igrača. Nigde na svetu nisam video da neko izađe i priča ko koliku ima platu od trenera. Da li je to malo ili je to mnogo, to je drugo pitanje – zaključio je Stojković.

32
75

12 Komentara

  1. Gospodine Stojkovicu jos te nismo pitali za postignuti rezultat u Kataru gde si objektivno ti najveci krivac jer od relno ekipi od 15 bodova ti si osvojio 1 bod.Vidic ima najveci autoritet u Srpskom fudbalu to I ti moras sebi reci,clan je skupstine saveza on je çovek na kojeg ceka cela fudbalska Srbija .Prosa si kvalifikacije kroz iglene usi …ekipe koje nisu bolje od Beogradske tramvaj lige.Piksi izabrao si pogresnu stranu jer od tebe se ocekivalo mnogo vise.Zelim da budes selektor Srbije na Evropskom prvenstvu pa da vidimo koliko stvarno vredis kao trener….bicemo vreca za lopte .Podrska Vidicu I Bogdanovicu.

    9
    5
    Odgovori
  2. Bez uvrede. Uz izvinjenje, Pixi da se ne uvredi, niko u Srbiji ne zaslužuje platu iznad 100 000 dinara, sve dok postoje ljudi koji rade poslove ispod 100 000 dinara. Dokle god ima onih koji se odiru za manje para, nikom ne treba davati velike pare, plate. Treba gledati da je svako bitan, i svako treba da zaradi, a pekar, obućar, čarapan i više od sportiste.

    11
    4
    Odgovori
  3. Rade je taj sto ima muda a tebi zena sastavlja reprezentaciju a muda ni od korova,ti si jedna obicna slihtara sistema koji je kriminalni kad vidimo ko vodi gudbal a i ti medju njima

    14
    7
    Odgovori
  4. Zašto je problem što je to iznešeno pred žreb? Nemanja je izneo istinu, ako ne baš u dinar, ali sigurno sve ostalo što je govorio. Nedate fotelje, kao da su vam ih očevi ostavili. Mislim da ste svi zajedno jadni. Napred Nemanja, uz tebe je cela slobodoljubiva država

    13
    6
    Odgovori
    • Vidim da si dobro upucen o prihodu koji ima selektor Srbije i da ti je Nemanja licni prijatelj koji iznosi istinu !? Kakvu fotelju selektor ne zeli da dà !? Ovde se ne pominju ni Dzajic ni Terzic o kojima je sa smeloscu govorio Nemaje Vidica vec njegova primitivna optuzba i sirenje lazi po selektoru Srbije. O Radetu Bogdanovicu ne treba trositi reci jer mu je TV uloga takva da sve pljuje i sokira ali isto tako ce morati i on kao i Nemanja Vidic snositi odgovornost pred sudom za javno iznosenje lazi i blacenje imena selektora Srbije u suprotnom ce vrhuska FSS zajedno sa selektorom Srbije morati podneti ostavke i otici sa njihovih polozaja.

      3
      10
      Odgovori
      • Objektivno to smo mi ..Srbija u svom punom izdanju od slave do dna i svi znamo sve..Moje skromno misljenje iz svega ovoga neko ce profitirati a neko izgubiti …Sto se tice FSS kao organizacije tu je sve jasno kriminalno ponasamje koje traje godinama..losi rezultati a para se dele kao da smo prvaci sveta..paradoks
        .Pitam odgovorne u ovoj drzavi(ako ih ima)koliko bi trebali imati placu oni koji su ovoj zemlji doneli uspeh ???Za kraj..
        Piksi jeste bio igrac to niko ne spori ali o ponasanju to je vec za analizu toliko

        4
        0
        Odgovori
        • Ovo netreba da bude sukob Piksi vs Vidić.,nego Vidić vs Fudbalski Savez !
          Vidic upravu da treba da se napravi sistem a ne volja pojedinaca da vlada.
          Samo izašao je u pogrešnom trenutku sa ovom pricom?! Zašto je izabrao bas sada da da to saopstenje?! Mogao je on to mnogo ranije kada niko nije htjeo reprezentaciju bez ikakvog uspjeha.
          Bogdanović sam reče da bi i on uzeo tu cifru da je ponuđen?!

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter