1
Evrokupovi

Foto: @BVB/X

LUDNICA U LIGI ŠAMPIONA: Borusija ponizila Milan u „grupi smrti“, Barsa rutinski do naredne faze, Čolov Atletiko bez greške, Siti pokazao zbog čega je prvak Evrope! (VIDEO)

Objavljeno: 28.11.23 u 23:49

 

LUDNICA U  „GRUPI SMRTI“

Drama u Ligi šampiona se nastavlja, a „grupa smrti“ sa Pari Sen Žermenom, Milanom, Borusijom Dortmund i Njukaslom pružila je nezaboravnu borbu. Borusija Dortmund je osigurala prolazak dalje pobedivši Milan rezultatom 3:1. Iako je Milan izjednačio nakon ranog vođstva Borusije, mladi Bajno Gitens je odigrao ključnu ulogu u trijumfu Borusije.

U drugom ključnom meču grupe, Pari Sen Žermen se suočio sa Njukaslom. PSŽ je izbegao poraz u poslednjim trenucima, osiguravši remi 1:1 golom Kilijana Mbapea u dubokoj nadoknadi vremena. Ova nerešena utakmica ostavlja PSŽ-u sudbinu u vlastitim rukama, dok Njukasl mora pobediti Milan kako bi imao šansu za prolaz.

Ova neizvesna grupa pružila je uzbudljive trenutke i preokrete, a poslednje kolo će doneti odlučujuće okršaje za plasman u nokaut fazu Lige šampiona.

Standings provided by Sofascore

BARSA OBEZBEDILA PLASMAN U NOKAUT FAZU

Barselona je obezbedila plasman u nokaut fazu Lige šampiona pobedivši Porto rezultatom 2:1 u petom kolu grupne faze. Ovaj trijumf, koji je došao uz golove Žoao Kansela i Žoao Feliksa, osigurao je Barseloni prvo ili drugo mesto u Grupi H, obezbeđujući joj prolazak dalje.

Utakmica je započela prednošću Porta nakon gola Pepea u 34. minutu, ali je Žoao Kanselo brzo odgovorio golom u 36. minutu. Zatim je Žoao Feliks postigao odlučujući gol za Barselonu u 73. minutu, pruživši im potrebnu pobedu.

Ovaj trijumf znači da će Barcelona proći u nokaut fazu sa pozicije lidera grupe ili kao drugoplasirani tim, zavisno od ishoda poslednjeg kola. U svakom slučaju, povratak u nokaut fazu Lige šampiona predstavlja značajan korak za Barselonu, posebno s obzirom na izazove s kojima su se suočavali u prethodnim sezonama.

 

Standings provided by Sofascore

ČOLOV ATLETIKO MELJE 

Atletiko Madrid je ispravio nedostatke iz prethodne sezone, završivši grupnu fazu Lige šampiona sa ubedljivim plasmanom među 16 najboljih ekipa Evrope. Na stadionu De Kajp u Roterdamu, Atletiko je trijumfovao nad Fajenordom rezultatom 3:1, osiguravši plasman pre poslednjeg kola.

Jorgandžije su brzo preuzele kontrolu nad mečom, koristeći se greškama protivničke ekipe. Dva autogola i jedan slučajni, majstorski volej doneli su timu Dijega Simeonea pobedu. Ovom pobedom, Simeone je postao jedan od trojice menadžera koji su 100 ili više puta predvodili svoj tim u Ligi šampiona, pridruživši se ekskluzivnom društvu Sera Aleksa Fergusona i Arsena Vengera.

Poslednje kolo u grupi E će biti formalnost, osim borbe za prvo mesto između Atletika i Lacija. S obzirom na osvojenih 11 bodova, Atletiko se nalazi na vrhu tabele ispred Lacija sa 10 bodova, dok Fajenord sa 6 bodova ide u Ligu Evrope.

Iako Atletiko nije postigao gol iz uigrane akcije, uspešno napreduje u elitnom evropskom takmičenju, dok istovremeno teži vrhu domaćeg prvenstva i borbi za titulu.

Standings provided by Sofascore

SITI POKAZAO ZBOG ČEGA JE ŠAMPION EVROPE

Nakon što su pobede ostvarili Lacio i Šahtjor, na red su došle i ostale utakmice, od kojih se izdvojila ona u kojoj su se sastali Jang bojs i Crvena zvezda.

U istoj grupi, Mančester siti je na svom terenu ugostio Lajpcig, koji se rano razgoropadio, a na kraju izgubio iako je vodio sa dva razlike.

Golman Blasvič je bio asistent opasnom Opendi u 13. minutu, kada se mreža prvaka Evrope prvi put zatresla, a isti strelac je povisio na 0:2 u 33. minutu, i to kada je Lois Openda na centru pobegao odbrani „građana“ pa solo-akciju završio novim pogotkom.

Međutim, nedugo nakon što je počelo drugo poluvreme, u 55. minutu, Fil Foden je odlično uposlio Erlinga Brauta Holanda koji je to iskoristio za gol kojim je smanjen zaosatak mančesterskog tima na 1:2.

Asistent je u 70. minutu postao strelac – Foden je tada lepim potezom poravnao rezultat na 2:2, a nakon što je Fabiju Karvalju, zbog ofsajda, poništen gol za novo vođstvo nemačkog tima, Siti je zadao završni udarac.

Igrao se 87. minut kada je rezervista Hulijan Alvarez krunisao akciju šampiona Evrope koja je, u uvodnoj fazi, podsećala na neku iz igrica.

Standings provided by Sofascore
2
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter