0
Domaći fudbal

FOTO: FK Spartak Ždrepčeva krv

NENAD LALATOVIĆ ZA HS: ‘Jesenji deo prvenstva bi trebalo ranije da se završi, nemamo infrastrukturu da igramo po ovakvom vremenu!’

Objavljeno: 23.11.23 u 12:10

‘Više volim plej-of i plej-aut zato što je interesatnije.’

Ovog vikenda počinje drugi krug Mozzart Bet Superlige Srbija, a jesenji deo sezone traje do 23. decembra. Ono što je problem u našoj zemlji su vremenski uslovi koji znaju da budu surovi u ovo doba godina, obilne padavine kiše i snega, a pojedini klubovi nemaju adekvatne terene koji mogu da ostanu imuni na sve to.

Upravo ta loša infrastruktura dopirnosi da tereni budu nepogodni za igru kada dođe do jače kiše ili snega, pa se uglavnom igra u blatu ili se odloži utakmica što je u našoj ligi postala učestala praksa. Upravo su juče kruševački Napredak i Čukarički odigrali jednu takvu utakmicu gde su ‘Čarapani‘ dobili rezultatom 1:0. Nekim timovima to odgovorima, ali u većini slučajeva ne.

Postavlja se pitanja da li jesenji deo sezone ipak ne treba da se nastavlja do 23. decembra, već da se igra do kraja novembra, jer već posle zbog vremenskih (ne)prilika postaje sve teže. Većina klubova nema adekvatnu infrastrukturu koja može sve to da izdrži. Upravo je o tom rasporedu u Superligi govorio i trener Partizana Igor Duljaj koji smatra da bi pauza trebala da krene ranije.

Međutim, ranija pauza u našem prvenstvu ne bi odgovorala pošto sve lige moraju do kraja maja da budu gotova zbog Evropskog prvenstva. Takođe, Superliga Srbije ima i plej-of i plej-aut zbog kojeg bi onda i duže trajalo. Možda bi promena sistema vraćanja na staro pomoglo ili da jednostavno da se naša liga igra od marta do novembra, kao što je slučaj sa MLS-om. Tada bi se izbegli loši vremenski uslovu koji prave problem lošim terenima širom Srbije.

Trener subotičkog Spartaka Nenad Lalatović je za HotSport rekao da bi ipak jesenji deo sezone trebao kraće da traje.

NL: Mi nemamo infrastrukturu da se igra po ovakvom vremenu. Kada padnu obilne padavine ili veći sneg, natopi se teren i nema uslova za igru. Smatram da je 23. decembar kasno, trebalo je da se završi između 10. i 15. Taman bi se igrači i više odmorili i počeli bi pripreme posle Božića.

Da li bi promena sistema bez plej-ofa i plej-auta donela boljitak?

NL: Više volim plej-of i plej-aut zato što je interesatnije. Daje se šansa klubovima da poprave utisak i možda izbegnu ispadanje iz lige ili da izbore Evropu.

Neke od evropskih liga kao što su Švedska i Norveška traju od marta do novembra baš zbog oštrih zima. Možda bi trebalo i u Srbiji da se to primeni kako bi se izbegle te vremenske neprilike.

NL: Ja sam iskreno ovako navikao, ali može jedne godine da se proba i tako, pa da vidimo kako bi sve to bilo. Ako ispadne bolje, što da ne. U Srbiji se tako nije igralo, a nemam ništa protiv takvog sistema.

Sutra je Vaš debi na klupi Spartaka protiv IMT-a. Kakva su očekivanja?

FOTO: FK Spartak Ždrepčeva krv

NL: Očekivanja su velika, ja volim da radim. Lep je osećaj vratiti se u srpski fudbal. Daćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat. Najbitnije je da radite ono što volite – zaključio je Lalatović.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели HOTSPORT.rs (@hotsportlifestyle)

UPRAVA DANAS ZASEDA, ALI VEĆ SE ZNA ISHOD: Matić postaje bivši na brdu!

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter