0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

DULJAJ O NASTAVKU SLS: ‘Šta onda kada padne sneg? Mogu samo da nagađam šta će biti!’

Objavljeno: 22.11.23 u 14:15

‘Bio sam igrač, znam o čemu pričam.’

Ovog vikenda počinje drugi krug Mozzart Bet Superlige Srbija, a jesenji deo sezone traje do 23. decembra. Ono što je problem u našoj zemlji su vremenski uslovi koji znaju da budu surovi u ovo doba godina, obilne padavine kiše i snega, a pojedini klubovi nemaju adekvatne terene koji mogu da ostanu imuni na sve to. 

Takođe, veliki problem je i odlaganje utakmica, što je postala uobičajena praksa ove takmičarske godine, a kraj jesenjeg dela sezone se poklapa i Katoličkim Božićem, a u Srbiji ima dosta igrača koji upravo te veroispovesti. O ovim poteškoćama i temama za razmišljanje govorio je za Telegraftrener Partizana, Igor Duljaj.

-Možda će neko reći da je još rano da se postavljaju takva pitanja, ali do kraja takmičenja je ostalo još manje od mesec dana i nemam odgovor šta će se dogoditi ukoliko, recimo, tog 23. decembra, kada zvanično igramo meč protiv Javora u gostima, u Ivanjici bude sneg?! Tri dana pre toga, tačnije 20. decembra na programu je i večiti derbi – naveo je.

Dodao je da su vremenske prilike već postale kompikovane.

-Po propisima, koliko znam, svi mečevi jesenjeg dela sezone moraju biti odigrani, ali mogu samo da nagađam šta će biti ukoliko vreme ne bude išlo na ruku, jer odlaganje pojedinačnih mečeva nije navedeno u pravilniku, već samo odlaganje kompletnih kola. Vremenske prilike su već od juče komplikovane, zato verujem da postavljam logična pitanja – nastavio je strateg ‘crno-belih’.

Dotakao se i stranaca u našem fudbalu koji slave Katolički Božić.

-To je drugo važno pitanje na koje nemam odgovor, a počeo sam da se susrećem sa njim u razgovoru sa mojim igračima, verujem i kolege u ostalim klubovima. Partizan, Crvena zvezda, Čukarički, Vojvodina, TSC, Novi Pazar i da ne nabrajam dalje, sigurno imaju igrače koji će 25. decembra želeti da budu sa porodicama, jer je tada katolički Božić – jasan je Igor.

I sam je bio igrač i zna o čemu priča.

-Bio sam igrač, znam o čemu pričam, njima je to veoma važno, kao što je važno i našim fudbalerima. A, ako, recimo, Mateus Saldanja, dajem samo primer, bez želje da nekoga favorizujem ili ističem, odigra meč 23. decembra posle podne, kako će da stigne u Brazil na praznik? Složićete se, vrlo teško – poručio je Duljaj.

HUMSKA OTVORENA ZA SVE: Besplatno na Partizan-TSC!

10
2
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter