1
Evroliga

FOTO: Starsport

ŽOC JASAN: ‘Ekipa ne može uvek da bude na visini zbog umora, ali ne sme da bude na nizini!’

Objavljeno: 17.11.23 u 23:25

  ‘Ono što ja očekujem od igrača je fokus, borbenost i odbrana.’

Trener Partizana, Željko Obradović je posle pobede nad Albom iz Berlina na konferenciji za štampu izneo svoje utiske o ovoj utakmici.

-Izuzetno važna pobeda. Na poluvremenu smo promenili ritam igre, tačnije rečeno, pojačali smo stepen agresivnosti u odbrani, odigrali smo pametnije u napadu, pogodili smo dosta šuteva iz otvorenih pozicija, pronašli rešenje za zonsku odbranu i na kraju ostvarili ono što je bilo najvažnije. Pobedili smo – istakao je.

Naveo je da njegova ekipa ne može uvek da bude na visini zbog umora, ali snem da bude na nizini i da je fokus odbrana.

-Jasno je da ekipa ne može da bude na visini zbog umora, ali ne smeju da budu ni na nizini. Ono što ja očekujem od igrača je fokus, borbenost i odbrana. Alba je u prvom poluvremenu igrala zonu, isto kao i u drugom, ali smo mi bili pametniji. Protok lopte je bio dobar, imali smo otvorene pozicije za šut, nismo dozvolili poene iz tranzicije. Da li je naporno, jeste, da li moramo da nastavimo da se borimo, moramo. Imali smo problema sa sastavom tima, ne znam u kom sastavu ćemo igrati u Ljubljani – rekao je strateg ‘crno-belih’

Na kraju se zahvalio navijačima.

-Hvala navijačima još jednom. Bili su kao i uvek uz ekipu i kada je išlo i kada nije. Nastavljamo sa borbom, pre svega zbog njih – poručio je Hvala navijačima još jednom. Bili su kao i uvek uz ekipu i kada je išlo i kada nije. Nastavljamo sa borbom, pre svega zbog njih Obradović.

Podsetimo, košarkaši Partizana pobedili su Albu rezultatom 89:74 u okviru devetog kola Evrolige ‘Štark areni’. Vremena za odmor nema, pa ‘crno-bele’ nakon duplog kola najelitnijeg evropskog takmičenja očekuje dule protiv Cedevite Olimpije u gostima.

KVALIFIKACIJE ZA EURO: Italija razbila Makedoniju, Englezi rutinski protiv Malte, remi Češke i Poljske!

0
2

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter