1
Evroliga

during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade v Alba Berlin at Stark Arena on November 17, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PARTIZAN ‘SLOMIO’ ALBU U TREĆOJ DEONICI: Četvrta pobeda ove sezone za ‘crno-bele’ u Evroligi!

Objavljeno: 17.11.23 u 22:46

Bitna pobeda za ‘crno-bele’!

Večeras je Partizan u beogradskoj ‘Štark areni’ dočekao ekipu berlinske Albe. Apsolutni favoriti bili su izabranici Željka Obradovića, pa se može reći da su u utakmicu ušli sa blagim pritiskom imperativa pobede, dok je Alba bila potpuno rasterećena.

Prve poene za ‘crno-bele’ postigao je Naneli, a sve je ‘naplaćeno’ sjajnom odbranom. Odlično se u utakmicu uveo i Frenk Kaminski, koji je samo potvrdio da se nalazi u sjajnoj skorerskoj formi. Alba je na startu utakmice poentirala iz reketa.

FOTO: STARSPORT

Prvih pet minuta donelo nam je nešto bolju igru Partizana, na krilima Nanelija i Kaminskog, dok je Alba najviše pokušavala preko Kumanđea. Ponovo je Partizan iamo velike probleme sa ofanzivnim skokom rivala, što su iz Albe veoma uspešno koristili. Energijom Alekse Avramovića u završnici prve deonice, Partizan je stigao prednost Albe, pa je rezultat bio – 18:20.

Drugu deonicu Partizan je otvorio pogotkom za tri poena, precizan je bio Anđušić, da bi na drugoj strani istom merom odgovorio Šnajder.

FOTO: STARSPORT

Vidno raspoložen bio je Aleksa Avramović, koji je pravio velike probleme gostima. Iako je premašio neke šuteve, nije ga to omelo i izbacilo iz ravnoteže.

Mnogo loše košarke gledali smo u drugoj deonici. Kako jedni, tako i drugi nisu imali nikakve ideje, ali je Partizan bio borbeniji, što je bilo dovoljno da imaju prednost, koju su polako i gradili. Ipak, veliki problemi na defanzivnom skoku su se nastavili i to je Albi omogućilo da drži egal. Nakon prvog poluvremena rezultat je bio 43:40.

during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade v Alba Berlin at Stark Arena on November 17, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Gde se stalo u prvom, nastavilo se u drugom poluvremenu, problemi za ‘crno-bele’ na skoku deluju kao nešto za šta nemaju nikakvo rešenje u ovom periodu sezone. Zaista loša košarka se igrala u Areni, a ekipe su se smenjivale u vođstvu.

Čak i u momentima kada bi Partizan pogodio za tri, Alba bi uspela da odgovori i zadrži priključak. Krajem treće deonice Partizan je počeo malo bolje da bira rešenja u napadu, te tako polako gradi svoju prednost. Kada je Ledej pogodio trojku iz kornera, otišli su ‘crno-beli’ na do tada rekordnih +8. Par napada kasnije, i Dozir je pogodio za tri poena, pa su izabranici trenera Obradovića stigli i do dvocifrene prednosti. Istekom treće deonice Anđušić je trojkom ‘razbio’ zonsku odbranu Albe, čime je Partizan otišao na +13. Šnajder je pogodio uz zvuk sirene za tri poena, pa je na ulasku u poslednjoj deonici bilo 66:56.

Zadnja deonica nastavljena je u ritmu u kom je bila čitava utakmica. Iako je Alba uspevala da se spusti na jednocifren zaostatak, Partizan je uvek imao adekvatna rešenja, kojima su održavali dvocifrenu prednost. Na kraju su ‘crno-beli’ vrlo sigurno slavili.

Partizan – Alba 89:74

Пласман обезедио Sofascore

 

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter