0
Fudbal

FOTO: Twitter/Italy

KVALIFIKACIJE ZA EURO: Italija razbila Makedoniju, Englezi rutinski protiv Malte, remi Češke i Poljske!

Objavljeno: 17.11.23 u 23:10

Odlično fudbalsko veče.

Reprezentacija Italija dočekala je na ‘Olimpiku’ selekciju Severne Makeodnije i dobila ubedljivim rezultatom 5:2 i približila se plasmanu na Evropsko prvenstvu. ‘Azuri’ su poveli u 17. minutu golom Darmijana, a onda je usledio šou Kijeze koji je svoj nacionalni tim sa dva gola u 41. i 45. minutu odveo na odmor sa sigurnih 3:0.

Gosti su pokušali da režiraju dramu i naterali domaće navijači da strepe pošto je Atanasov u 52. i 74. minutu smanjio na 3:2. Međutim izabranici Lućana Spaletija nisu dozvolili da im Makedonci ponovo unište san i golovima Raspadorija u 81. i El Šaravija  u 93. minutu stavili tačku na ovaj duel. 


Italija je sada druga sa 13 bodova kao i Ukrajina i u narednom i ujedno poslednjem kolu igraju upravo protiv ove selekcije u direktnom okršaju za plasman na evropsku smotru. Severna Makeodnija je četvrta sa sedam bodova i sledeći susret igraju protiv Engleske na svom stadionu.

U drugom meču u ovoj grupi selekcija Engleske dočekala je Maltu i rutisnki odnela pobedu rezultatom 2:0. Mreže su mirovale do 8. minuta kada je defanzivac gostiju Pepe dao autogol. Tačku na utakmicu stavio je najbolji strelac domaćeg tima, Hari Kejn u 78. minutu. 

Englezi su sada prvi u grupi sa 19 bodova, a naredni duel očekuje ih gostovanje u Severnoj Makedoniji, dok je Malta koja je poslednja sa nula osvojenih bodova i ovim susretom završila sa mečevima u kvalifikacijama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter