0
Fudbal

FOTO: GNK Dinamo Zagreb

IZ DINAMA IZDALI SAOPŠTENJE POVODOM INCIDENTA U ATINI: ‘Osuđujemo nerede!’ (VIDEO)

Objavljeno: 08.08.23 u 10:00

Stravične scene.

U okviru kvalifikacija za Ligu šampiona večeras bi trebalo da odmere snage fudbaleri AEK-a Dinama iz Zagreba Atini, dok će za sedam dana biti revanš na ‘Maksimiru. Pre nekoliko dana UEFA je ovaj duel proglasila visokorizičnimi zabranila prisustvo gostujućuih navijača.

Naime, do ovakve odluke je došlo jer su navijači zagrebačkog kluba pobratimljeni sa pristalicama Panatinaikosa, pa iz tog razloga evropska kuća fudbala neće da prepušta ništa slučaju. Međutim, Zagrepčani su se ipak uputili u Atinu, njih 200 i izazvali sukob sa domaćim navijačima.

U ovom sukobu je život izgubila jedna osoba, pošto je izbodena, a u pitanju je navijač grčkog kluba. On je brzo prevezen u bolnicu, doktori su pukošavali da mu spasu život, ali bezuspešno. Povodom ovog sukoba, veliki broj domaćih navijača je zadobilo povrede, a organi reda priveli su 91 osobu.

Povodom ovih incidenata, oglasili su se iz Dinama i poručili da snažno osuđuju nerede.

-GNK Dinamo snažno osuđuje nerede koji su se sinoć dogodili u Atini, u kojima su prema izveštajima grčke policije te grčkih i hrvatskih medija, naši navijači bili uključeni u incident s navijačima grčkog fudbalskog kluba AEK. Takvi događaji nisu u skladu s vrednostima i etikom koje promovišemo kao klub i zajednica. – započeli su.

Dodali su da su uvek za propagiranje fer igre.

-Kao sportska organizacija, uvek smo posvećeni propagiranju fer igre, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima. Neredi ne samo da ugrožavaju sigurnost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju fudbala kao sporta koji spaja ljude i kulture. – nastavili su Zagrepčani.

Istakli su da izražavaju zabrinutost zbog incidenta.

Izražavamo svoju duboku zabrinutost zbog ovog incidenta. Nažalost, jedna osoba izgubila je život tokom nereda. GNK Dinamo ovim putem želi izraziti iskreno saučešće porodici preminule osobe. Još jednom napominjemo i pozivamo sve navijače Dinama da ne putuju na utakmicu u Grčku s obzirom da je UEFA u dogovoru s policijom donela odluku da se obe utakmice igraju bez gostujućih navijača. GNK Dinamo ostaje predan stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema sportu izražava na pozitivan način, kroz zajedništvo, respekt i saradnju. – zaključili u saopštenju.

0
7

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter