0
Vaterpolo

FOTO: Twitter/Water Polo Serbia

LAZIĆ NAKON TRIJUMFA NAD ITALIJOM: ‘Veoma je bitno da ostanemo pribrani i prisebni!’

Objavljeno: 26.07.23 u 09:30

Sjajan podvig.

Vaterpolo reprezentacija Srbije je u okviru četvrtfinala Svetskog prvenstva u Japanu odmerila snage sa Italijom i posle izvođenja peteraca (3:2) plasirala se u polufinale. Nakon regularnog dela bilo 11:11, pa su penali odlučivali putnika među četiri najbolje ekipe na turniru.

Selektor Uroš Stevanović je bio zadovoljan pobedom i istakao da je Mitrović odličan za penale. Srbija je nakon šest godina ponovo u polufinalu SP, a za B92 Sport, Đorđe Lazić je istakao da je ovo najveća pobeda ove generacije.

-Velika pobeda ove generacije, možda i najveća. – poručio je.

Dodao je da je Srbija zasluženo prošla u polufinale.

-Od početka od kraja smo uspeli da nametnemo naš ritam, nismo im dozvolili da se odlepe više od jednog gola razlike i msilim da je to bilo ključno. Mislim da smo stvarno odigrali jednu izvrsnu utakmicu, naravno da smo pravili greške, ali to je sastavni deo jednog ovakvog meča. Velika pobeda za nas, Srbija je posle šest godina u polufinalu SP, rekao bih i te tako zasluženo. Ovo nam je ogroman vetar u leđa i samo smo dobili dodatni motivaciju i podstrek za nastavak takmičenja. – nastavio je.

Poručio je da je veoma bitno da ostanu prisebni i pribrani.

-Veoma je bitno da u ovom trenutku ostanemo prisebni i pribrani, a pre svega koncentrisan na sledeću utakmicu. Očekuje nas izuzetno teška utakmica protiv Grčke. Izvrsna su ekipa, sa odličnim pojedincima. Igraju bez najboljeg igrača (Angelosa Vlahopulosa, prim.aut), ali su u dosadašnjem delu turnira pokazali da mogu i bez njega da igraju na visokom nivou. Sigurno da će biti jako težak meč. – kazao je on.

Naredna prepreka na putu ka finalu ‘delfinima’ biće Grčka. koja je savladala Crnu Goru posle dramatičnog susreta koji je na programu sutra od 10 sati, a Đorđe je naveo da će da probaju što bolje da se pripreme za taj meč.

-Probaćemo da pripremimo meč što bolje, da se odmorimo i da spremni dočekamo tu utakmicu koja može da nam obezbedi i učešće na Olimpijskim igrama i medalju , što bi bio neverovatan uspeh za ovu ekipu. – zaključio je Lazić.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter