1
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

BRANISLAV MITROVIĆ – LEGENDA SRPSKOG VATERPOLA: Orlovi su u polufinalu, pao je svetski vicešampion!

Objavljeno: 25.07.23 u 10:50

Strahinja Rašović pogotkom presudio Italijanima!

U okviru četvrtfinala Svetskog prvenstva u vaterpolu, koje se ove godine održava u Japanu, snage su odmerile reprezentacije Srbije i Italije.

Nakon 11:11 u regularnom delu utakmice, naši momci su ponovo zablistali u izbođenju peteraca! Golman Branislav Mitrović je po ko zna koji put pokazao klasu i sa dva odbranjena penala odveo Srbiju u polufinale najprestižnijeg takmičenja.

Odlučujući penal delo je Strahinje Rašovića!

Izabranici Uroša Stevanovića su na samom startu poveli sa 2:0, da bi aktuelni vicešampioni planete napravili sjajnu napadačku seriju i preokrenuli na 2:3. Od tog momenta pa do poslednje sekunde okršaja publika je posmatrala izjednačen odnos snaga. Ekipe su se smenjivale u vođstvo, a ono je češće bilo na strani italijanske selekcije.

Ipak, uprkos smeni generacija, Orlovi su se hrabro suprotstavili daleko iskusnijem timu koji je na okupu godinama unazad.

Imali su Italijani 10:11, ali je na nešto manje od jednog minuta do kraja Ubović poput najboljih igrača na planeti poravnao na 11:11 i zakao obračun u penalima.

Branislav Mitrović je odbranio drugi i peti peterac i tako omogućio Strahinji Rašoviću da ‘bombom’ presudi aktuelnom vicešampionu planete. 

Srbija će u borbi za veliko finale igrati protiv selekcije Grčke!

64
1

1 Komentara

  1. Ljudi, gledam ove nase momke,igraju kao stara garda, fantastican potencijal a vec zreli za medalju. I setih se Nikole Jokica…,hm, pa nekako krivo,uh da poludim sta nam je servirao. Ali, nema nam druge nego da se savijemo uz one koji Srbiju i Srbe cene, vole kao deo sebe i svoje rodbine. A neka on i dalje ganja svoje kobile po Vojvodini,sram ga bilo!
    Neka se ugleda u tome pogledu, u pogledu ljubavi prema svome narodu i otadzbini na Doncica, on ce sigurno s ponosom igrati za svoju dezelu. A tek na sve nase momke koji se odazvase pozivu svoje zemlje.
    Jokicu, Jokicu,gledaj nase drage i prelepe vaterpoliste i vidi kako se bori za svoju zemlju i svoj narod.
    Da sam na njegovom mestu, ne bih imao obraza lunjati po hipodromima a da nasi momci ginu za domovinu. Samo neka on hb svoje kobile,kopilan jedan,osramotio se i navukao gnev cele nacije.
    Nasim divnim vaterpolistima jedno ogromno BRAVO i HVALA decaci zemlje SRBIJE!

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter