2
Domaći fudbal

from left Milos Filipovic Nemanja Milojevic Nikola JankovicNemanja Nikolic Kolubara v Partizan, Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FC Kolubara (JNA) on September 04, 2022 in Lazarevac, Serbia. (Photo by Starsport.rs ©)

FSS NE ŽELI KOLUBARU U ELITI: Evo koja je sudbina Lazarevčana!

Objavljeno: 23.07.23 u 21:35

Skandal potresa srpski fudbal.

Tim iz Lazarevca je dobio spor pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani i ostao u Mozzart Bet Superligi Srbije, sada to takmičenje broji 17 klubova. Zbog te situacije je dovedeno u pitanje da li će biti proširenje lige na 18 ili da se igra sa 17 timova. Kako je ranije danas potvrđeno Sport Klubu, Fudbalski savez Srbije odlučio je da se igra kao i do sada sa 16 učesnika.

Zbog takve odluke, neko će morati da se seli u niži rang, ali kako je ranije naveo Sport Klub, FSS je blizu donošenja odluke da ‘žrtveno jagnje’ u ovom slučaju bude baš Kolubara. Iz Lazarevca se ne mire baš sa takvom sudbinom, pa su zbog toga izdali novo saopštenje.

Ova saga se nastavlja, a kako MaxBet Sportsaznaje Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije neće odustati od ideje da se naredne sezone igra Superliga sa 16 klubova, što znači da proširvanja neće biti, a takođe se ne odustaje od odluke da u niži rang ode Kolubara. 

Potpredsednik FSS, Branislav Nedimović je istakao da će da se poštuje odluka CAS-a, ali i da je dokazano nameštanje mečeva od strane Lazarevčana. I baš na taj razlog se hvata FSS da Kolubara bude ‘žrtveno jagnje’. Međutim, postoje dokazi, a tome je obaveštena UEFA da postoje još utakmice koje su bile nameštene od strane tima iz Lazarevca.

Konačan ishod ove sage dobićemo u ponedeljak, ali ne deluje baš kao da će Kolubara dobiti pozitivan rezultat.

13
19

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter