0
Domaći fudbal

Nemanja Jovic (L) and Nikola Jankovic Fudbal-Super League Season 2021/2022 FK Partizan v Kolubara Beograd, 18.12.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

LAZAREVČANI SE NE MIRE SA SUDBINOM: Izdali novo saopštenje!

Objavljeno: 23.07.23 u 18:25

Velika prašina se podigla oko nove situacije.

Nakon što je Kolubara dobila spor pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani i ostala u Mozzart Bet Superligi Srbije, sada to takmičenje broji 17 klubova. Zbog te situacije je dovedeno u pitanje da li će biti proširenje lige na 18 ili da se igra sa 17 timova, ali kako je ranije danas potvrđeno Sport Klubu, Fudbalski savez Srbije odlučio je da se igra kao i do sada sa 16 učesnika.

Zbog takve odluke, neko će morati da se seli u niži rang, ali kako je ranije naveo Sport Klub, FSS je blizu donošenja odluke da ‘žrtveno jagnje’ u ovom slučaju bude baš Kolubara. Iz Lazarevca se ne mire baš sa takvom sudbinom, pa su zbog toga izdali novo saopštenje.

-Nakon što je CAS doneo odluku i dostavio izreku strankama, FSS intenzivno vodi negativnu kampanju protiv Kolubare svesnim i namernim lošim i netačnim tumačenjem izreke odluke, čije obrazloženje još uvek nije napisano i dostavljeno strankama. – poručuju.

Zatim su nastavili sa saopštenjem.

-FSS je na prvoj stranici sajta okačio vest netačne sadržine “CAS potvrdio krivicu Kolubare i ispravnost sprovedenog postupka pred organima FSS. Polazeći od stvarne sadržine izreke CAS odluke, jasno je da ova vest ne sadrži nijedan tačan navod. Niti se potvrđivanje krivice Kolubare izričito spominje u izreci odluke, niti je tačno da je CAS potvrdio ispravnost postupaka vođenih pred FSS. – navode.

Dodali su je CAS u celostio poništio odluku FSS i doneo novu.

CAS je u celosti poništio odluku FSS i doneo novu. U toj novoj odluci, CAS je primenio član 83 i oduzeo šest bodova Kolubari, *verovatno* jer je FSS tvrdio da su mnogobrojni klubovi na isti način kažnjeni (bez dokaznog postupka), te bi potpuno usvajanje žalbe dokazalo manjkavost Disciplinskog pravilnika i ugrozilo druge postupke vođene po istom osnovu. Podrazumevajući da je Kolubara oslobođena disciplinske odgovornosti za navodno nameštanje utakmice protiv Mladost GAT jasno je da CAS nije potvrdio ispravnost sprovedenog postupka pred FSS, već je poništio odluku zbog nezakonitosti kojih je bilo previše. – ističu iz Kolubare.

Potom su se osvrnuli i na medijske članke.

-Osim netačnih činjenica plasiranih na sajtu FSS, odmah su se pojavili novinski članci, u kojima su ove netačne činjenice ponovo interpretirane i predstavljene širokoj javnosti. U senzacionalističkim novinskim člancima išlo se i korak dalje, te je pored standardnog navođenja kako je bizarno to što Kolubara ostaje u Super ligi Srbije, iako je nameštala mečeve, lažno navedeno kako Kolubara samoinicijativno istupa iz lige?! Naravno da je sve navedeno neistina. – kazali su.

Onda su pisali o diskriminaciji od strane FSS prema njima.

-Diskriminatorska praksa FSS prema Lazarevčanima, koja je u izraženom intenzitetu postojala i do sada, nastavlja se i ogleda u tome što je Kolubara jedini od osam klubova za koje su stigli UEFA izveštaji (Spartak, Mladost GAT, RFK Novi Sad, Radnički Beograd, Radnički Sremska Mitrovica, Radnički Niš, Napredak) kojem su oduzeti bodovi, dok za neke od njih postupci još nisu pokrenuti. Zbog navedenog, Kolubara smatra da nisu istiniti navodi da će FSS doneti odluku o izvacivanju Kolubare, jer bi to predstavljalo nasilno izbacivanje kluba iz Super lige bez presedana”, jasna je poruka iz Lazarevca u očekivanju konačne odluke Fudbalskog saveza Srbije o sastavu takmičenja za narednu sezonu. – zaključili su u saopštenju.

 

19
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter