0
Domaći fudbal

FSS Izborna Skupstina, Stara Pazova 1.11.2022. Beograd Srbija photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

NAJELITNIJI RANG SRPSKOG FUDBALA IPAK SA 16 KLUBOVA: Evo koji tim će biti ‘žrtveno jagnje!’

Objavljeno: 23.07.23 u 16:52

Nezgodna situacija.

Fudbalski klub Kolubara kažnjen je oduzimanjem devet bodova zbog nameštanja utakmica, a UEFA  je dostavila materijal o sumnjivim utakmicama Fudbalskom savezu Srbije protiv Spartak Subotice Mladost GAT. Zbog toga su Lazarevčani na kraju ispali u niži rang takmičenja.

Nisu iz Kolubare ostali imuni na ovo, pa su se žaili Sudu za sportsku arbitražu u Lozani. Prvobitno Mozzart Bet Superliga Srbije trebalo je da počne 22. jula, ali je odloženo za nedelju dana, jer je trebalo 21.  da se donese konačna odluka o tome u kom rangu takmičenja će Lazarevčani da igraju i da li će biti proširenja lige ili ne.

Kolubara je dobila ovaj spor i ostaće u najelitnijem rangu srpskog fudbala, tako da u ovom trenutku SLS broji 17 članova. Međutim, kako je potvrđeno Sport Klubu, najelitniji rang srpskog takmičenja igraće se kao i u dosadašnjem sistemu sa 16 klubova, ali učesnici i ko će morati da se seli u niži rang još uvek se ne zna.

Kako navodi Sport Klub, Fudbalski savez Srbije je blizu odluke da ‘žrveno jagnje’ bude Kolubara, što bi naravno izazvo veliku prašinu i buku, a sigurno da Lazarevčani neće ćutati i ostati nemi na ovo.

29
48
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter