1
AdmiralBet ABA Liga

Yam Madar during the Aba League Season 2022-2023 Play Off Game 3 match between Partizan and Cedevita Olimpija at Stark Arena on June 06, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PARTIZAN SE OGLASIO POVODOM ODLASKOM MADARA: ‘Pravdu u ovom slučaju, Partizan Mozzart Bet će potražiti pred organima FIBA!’

Objavljeno: 12.07.23 u 16:24

Digla se velika prašina.

Jam Madar je danas predstavljen kao novo pojačanje Fenerbahčea, a prema svemu što smo mogli videti, nije se baš na najlepši način rastao sa ‘crno-belima’.. Fenerbahče ga je doveo kao slobodnog igrača, a tim povodom se ogalasio Partizan, koji je saopštenjem za javnost obavestio navijače o svojim narednim koracima. Saopštenje prenosimo u celini:

from left Zach LeDay, Tristan Vukcevic, Aleksa Avramovic, Yam Madar, Dante Exum, Mathias Lessort, celebrate after winning the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade v Panathinaikos Athens – 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague on April 14, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

‘KK Partizan Mozzart Bet ne prihvata jednostrani raskid ugovora od strane igrača, Jama Madara. Sve ugovorne obaveze prema igraču, Klub je isplatio, kao i obaveze prema agenciji CAA sa kojom klub ima potpisan ugovor o zastupanju Jama Madara. Pravdu u ovom slučaju, Partizan Mozzart Bet će potražiti pred organima FIBA na kojem će tražiti hitan postupak. 

Mail upozorenja od strane Američke Agencije CAA  je poslat sa email adrese koja nikada pre nije korišćena u komunikaciji sa klubom. Kompletan mailing sistem KK Partizan Mozzart Bet se nalazi  Microsoft serveru koji ga je prepoznao kao „junk mail“. Sertifikat Microsofta je nemoguće falsifikovati i klub ima oficijalni dokaz o tome da je sporni mail završio kao „junk“.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели KK Partizan Mozzart Bet (@partizanbc)

Igrač niti u jednom momentu, niti pisano, niti usmeno, nije obavestio klub da je promenio agenciju koja ga zastupa u Evropi. KK Partizan Mozzart Bet je prvi put saznao za problem kada je na sastanku sa novom agencijom koju predstavlja Miško Ražnatović video odštampan sporni email i potencijalni raskid ugovora. 

Najbitnije u čitavoj ovoj situaciji je da je igrač Jam Madar plaćen u istom momentu kao i svi aktualni igrači KK Partizan Mozzart Bet i da mu se ne duguje niti jedan dolar od plata, niti CAA kao agenciji koja zastupa interese igrača u Sjedinjenim Američkim Državama.

Igrač je ubeđen od strane novog agenta kako je njegov ugovor jako nepovoljan po njega jer nije imao opciju izlaska za evropski klub, već samo za NBA. KK Partizan Mozzart Bet je platio obeštećenje u 2 rate njegovom matičnom klubu, Hapoelu iz Tel Aviva i potpisao je ugovor na 2 + 1 godinu sa opcijom od strane Kluba da u leto 2023 produži saradnju. 

Danilo Andjusic Yam Madar ABA liga, Finale prva utakmica, Partizan – Crvena Zvezda, Srbija, Beograd 13.6.2023
photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Na kraju prethodne sezone, Partizan Mozzart Bet je svakako planirao da Madaru ponudi produžetak saradnje po poboljšanim uslovima, ali nastup igrača i njegove agencije, uz pozivanje na sporni raskid ugovora i traženje duplo većeg ugovora od aktuelnog, Klub nije želeo da isprati.

Ovakvo poslovanje agencije sa kojom je klub sarađivao više od 20 godina, navodi na to da se saradnja sa BeoBasketom okonča. 

Stoga, ukoliko Fenerbahče ili bilo koji drugi klub žele da angažuju našeg igrača, mi smo spremni da saslušamo ponudu i pustimo ga uz obeštećenje. 

U navedenom slučaju, štitićemo se svim raspoloživim pravnim sredstvima. ‘ – stoji u saopštenju Partizana.

9
5

1 Komentara

  1. Ocito je da je Madar radio iza ledja Obradovicu, u protivnom ZOC bi razgovarao sa Izraelcem i nasao najbolje resenje. Licno, ne smeta mi sto je otisao, vec nacin kako je to uradio. Bar Zeljko to nije zasluzio…Sto se tice pojacanja, KKP ih ne dovodi na gomilu, vec strpljivo slaze roster, pa tako vidim i dolazak Mirotica… U slucaju dolaska neke vrhunske 2 ili trojke moguce je i da Naneli ode, mada mislim da ostaje i da ZOC trazi zrelog pleja za Dzejmsa.. U ovom trenutku roster KKP do 15 igraca ostaje nepopunjen za tri mesta, racunajuci da Naneli, Andjusic i Vukcevic ostaju u klubu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter