1
Fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

DEMONSTRACIJA SILE CRVENE ZVEZDE NAD NEFČIJEM: Još jedna prepreka prevaziđena! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 08.07.23 u 20:27

Odlična predstava igrača ‘crveno-belih’.

Tim Bakara Bahara je odradio prvi deo pripremnog perioda na Zlatiboru gde je odigrao dve kontrolne utakmice i ostvario oba trijumfa nad Slekcijom Užica 3:1 i Borcem iz Banja Luke 2:0. Nakon završenog ovog dela, ‘crveno-beli’ su se uputili put Rusije gde ih očekuju ozbiljniji susreti. Fudbaleri Crvene zvezde su položili prvi teži ispit savladavši Zenit rezultatom 2:1.

Nakon te utakmice, tim iz Ljutice Bogdana je odmerio snage sa Nefčijem i ostavrio još jednu pobedu rezultatom 4:0, a strelci su bili Ivanić u 9. minutu, Mitrović u 17. i Bukari u 45 i Šljivić u 81. ‘Crveno-beli’ su pokazali sjajnu igru, a naredni susret igraće u utorak protiv Fenerbahčea. 

Crvena zvezda (3-4-1-2): Glazer – Eraković, Mijailović, Dragović – Nedeljković, Stamenić, Bukari, Mitrović – Ivanić – Kraso, Olajinka.

Nefči (4-5-1): Brkić – Kverkvelija, Salahli, Aliev, Buldov – Jusifi, Israfilov, Ozobić, Zulfugarli, Hajijev – Saldania.

Prvo poluvreme:

Već u prvom napadu Crvenu zvezdu dovodi u vođtvo Mirko Ivanić u 9. minutu sjajnim solo prodorom, kada ga je proigrao Kraso koji je pustio pas u prostor za četvroku tima iz Ljutice Bogdana. I nakon postignutog gola, ‘crveno-beli’ su nastavili sa konstantnim presingom i sjajnom kontrolom igre i to je sve urodilo plodom u 17. minutu kada je Bukari  dugom loptom proigrao Mitrovića na desnoj strani, a on ušao u kazneni prostor i šutirao u bliži ugao golmana Nefčija i doveo svoj tim u vođstvo od 2:0.

Bukari je u 28. minutu  imao priliku iz prilično nezgodne pozicije, kada se lopta odbila do njega, a on sa strane šutirao bravo u Brkića. Nastavili su fudbaleri Crvene zvezde su konstantnim presinogm i u 33. minutu su imaju odličnu priliku kada su kombinovali Ivanić Bukari, a strelac prvog gola za ‘crveno-bele’ je uputio centaršut na drugu stativu, a tamo se našao Olajinka koji je šutirao glavom, ali je Brkić spasao svoj tim od još veće katastrofe.

FOTO: FK Crvena zvezda

Prvu potencijalnu šansu Nefči je imao u 38. minutu kada je ispala odbrana Zvezde, ali je Glazer na vreme sprečio nastavak akcije. Kraso je okušao svoj šut sa velike daljine iz slobodnog udarca u 41. minutu, ali pravo u Brkića. Povećavaju prednost ‘crveno-beli’ u finišu prvog dela kada je Mitrović uposlio na desnoj strani Bukarija a on ušao u kazneni prostor i matirao Brkića.

FOTO: FK Crvena zvezda

Drugo poluvreme:

Odlična saradnja Mitrovića Ivanića na levoj strani, kada je bivši as Radničkog Niša dao malo duži for i lopta je završila u rukama Brkića. Odlična igra ‘crveno-belih’ koji kontrolišu susret, igraju autoritativno i sa željom da postignu sledeći pogodak. Novu šansu su fudbaleri Crvene zvezde imali u 60. minutu kada je Nedeljković uputio centaršut za desne strane na drugu stativu do Ivanića, a on pustio pas do Mijatovića koji je šutirao u Brkića, a onda se lopta odbila do Olajinke čiji je pokušaj završio u čuvara mreže Nefčija.

Nakon greške Kange Mahmudov uzima loptu i šutirao je sa distance ali pravo u Popovića, ujedno ovo je bio prvi šut igrača Nefčija u okvir gola za 65 minuta igre. Pet minut kasnije, Alijev je hteo da iznenadi golmana Zvezde kada je šutirao iz daljine, ali se čuvar mreže kluba iz Beograda nije dao prevariti i uhvatio je loptu živu. ‘Crveno-beli’ su spustili tempo u drugom poluvremenu i prepustili blagu inicijativu protivniku.

U 70. minutu Kangva se našao u sjajnoj prilici, međutim do promene rezultata nije došlo. Crvena zvezda dolazi do novog pogotka u 81. minutu kada je Kanga pustio pas do Lučića na levoj strani a on uputio centaršut do Mijatovića koji je pogodio defanzivca Nefčija, ali je Šljivić natrčao na tu loptu i smestio je u gol.

Do kraja utakmice se više nije ništa dešavalo i Zvezda je privela rutinski utakmicu kraju.

6
1
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter