0
Fudbal

Fudbal Super League Season 2018-2019 Rad v Crvena Zvezda Ljupko Petrovic (L) and Mitar Mrkela Beograd, 17.03.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

LJUPKO PETROVIĆ U VEŠTAČKOJ KOMI NAKON UDESA: Poznati doktor otkrio sve detalje!

Objavljeno: 02.07.23 u 14:08

„Moram da budem realan – njegova pregnoza je neizvesna.“

Čuveni fudbalski trener Ljupko Petrović, nedavno je izazvao saobraćajnu nesreću na novoj obilaznici oko Beograda. On je vozeći se u kontra smeru, direktno udario u vozilo, a nakon svega, njegovo stanje je stabilno.

Kardiohirurg Miljko Ristić izneo je ovu informaciju, koju je preneo Informer, i dodao da se Petrović trenutno nalazi u veštačkoj komi. Sedamdesetšestogodišnji stručnjak je najpre pretrpeo lakši moždani udar, a zatim i teži moždani udar kao posledicu šoka koji je doživeo nakon saobraćajne nesreće.

Petrović je udario u automobil „Ševrolet“ kojim je upravljao Ž. K. (63).

Prema rečima Ristića, Petrović još uvek nije van životne opasnosti, ali postoji optimizam da će oporavak teći u dobrom smeru. Ipak, trenutno je prerano davati bilo kakve definitivne prognoze o njegovom zdravstvenom stanju i oporavku.

Ljupka znam privatno, a bio je i naš pacijent, radili smo mu neka ispitivanja. Pogodilo me je to što mu se desilo. Koliko znam, u stabilnom je stanju, tako da je to ohrabrujuće, ali ne možemo više od toga reći, nadam se da će sve ići u dobrom pravcu. Nisam bio u poseti, ali dobro sam informisan. Poznajem ga i lično. Kod oštećenja mozga princip lečenja je farmakološko produžavanje kome, jer onda su najmanje potrebe moždanih funkcija, za kiseonikom i slično. On je trenutno u veštačkoj komi. Moram da budem realan – njegova pregnoza je neizvesna. Mislim da će on ipak izgurati, optimista sam. Najkritičnijih je bilo prvih 48 sati, a on se za sada drži odlično – istakao je Ristić za Informer TV.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter