0
ATP

FOTO: Twitter/ Roland Garros

ALKARAZ OTKRIO DA JE RAZMIŠLJAO O PREDAJI: „Ko kaže da na Novaka ide bez nervoze – laže!“

Objavljeno: 09.06.23 u 20:16

„Mislio sam da imam šanse, ali moje telo je počeo čitavo da otkazuje i to je bilo to.“

Srpski teniser Novak Đoković prvi je finalista Rolan Garosa, jer je u polufinalu savladao Karlosa Alkaraza sa 3:1. Ovaj meč, pored sjajne predstave u prva dva seta, obeležila je i povreda mladog španskog tenisera u nastavku, pa nakon toga, nije mogao da pruži ozbiljniji otpor Novaku.

Novinare je na konferenciji najviše zanimalo kako je došlo do povrede, na šta je Alkaraz pružio detaljan odgovor.

– Bilo mi je vrlo teško, razočarao sam samog sebe. Ušao sam u meč sa poteškoćama fizičkim, ono što se dešavalo, ali ovakve stvari se dešavaju i moraću da živim sa njima. Drugi osećaj je bio je veoma intezivan, počela je prvo da me boli deo noge, a onda i čitava noga. Mislio sam da imam šanse, ali moje telo je počeo čitavo da otkazuje i to je bilo to – ističe Alkaraz.

PLASMAN U FINALE, NOVAKU DONOSI MNOGO TOGA: Srbin na korak od istorijskog uspeha, ali i povratka na vrh ATP liste!

Pre povrede, oba tenisera su bila fantastična, a Španac ističe da iz ovakvih mečeva mora da nauči.

– Počeo sam vrlo nervozno, dva seta su bila jako intezivna, imali smo sjajne i teške razmene. To su bile kombinacije svega, ali intezivnost je ta koja mi je ostala zapečaćena u glavi. Morate da naučite iz ovakvih mečeva, naučio sam lekciju, da mi se ne dešava više ovo. To je nešto sa čime moram da se suočim, sada imam više iskustva u predstojećim mesecima.

Naveo je Alkaraz da nema tenisera koji u meč sa Novakom ulazi bez pritiska.

– Onaj ko kaže da ulazi bez nervoze protiv Novaka, taj laže! Istina je, sledeći put se nadam da će meč sa Novakom biti nešto drugačiji, ali sada je tako.

NOVAK ODAO PRIZNANJE POVREĐENOM ALKARAZU I NAJAVIO FINALE: „Na ovom nivou ne želite takve stvari – ništa nije gotovo!“

Otkrio je Karlos da je razmišljao da preda, ali da je nastavio da igra.

– Imao bih krivicu da sam se povukao, to bi mi teško palo. U trećem setu nisam razmišljao, ali u četvrtom sam shvatio da imam jedan procent šanse da se vratim. Samo sam nastavio da igram, u mom mozgu nije bilo baš zabavno tada. Bilo mi je teško, nikada nisam osetio nešto ovako.

Upitali su ga novinari i o detalju kada je Novak zatražio da ode do toaleta.

– Posle drugog seta? Bio je mnogo puta u toj situaciji, mnogo više nego ja. Zna da se nosi u ovim situacijama. Ne mogu reći da sam zbog toga zaradio povredu, on je sigurno imao razloga da ode do toaleta i neću ništa više reći o toj situaciji.

7
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter