0
ATP

FOTO: Roland-Garros @rolandgarros/ Twitter

PLASMAN U FINALE, NOVAKU DONOSI MNOGO TOGA: Srbin na korak od istorijskog uspeha, ali i povratka na vrh ATP liste!

Objavljeno: 09.06.23 u 19:33

Srpskom teniseru malo fali.

Novak Đoković je uspešno zakoračio ka novom Grend slem trofeju. On je pobedio Karlosa Alkaraza rezultatom 3:1, čime je obezbedio borbu sa boljim iz meča Aleksandar Zvezder/Kasper Rud.

Prva dva seta su pružila pravi spektakl sa neverovatnim poenima i preokretima na obe strane terena. Međutim, senku na celu predstavu bacila je povreda Karlosa Alkaraza. U jednom trenutku, mladi Španac se ukočio, osetio probleme sa listom desne noge i od tog trenutka više nije mogao da se normalno kreće.

Ova pobeda nad Alkarazom donela je Đokoviću 34. Grend slem finale, čime je oborio rekord. Sada je izbio ispred Federera za četiri finala, jer Švajcarac ima 31, a Nadal 30 finala.

Međutim, najvažnije je da je Novak ovom pobedom veoma blizu istorijskog trenutka i prilike da postane teniser sa najviše Grend slem trofeja. Ukoliko osvoji trofej, doći će do 23. Grend slem titule i postati jedini igrač sa takvim dostignućem. Trenutno je izjednačen sa Nadalom, jer obojica imaju po 22 najvažnija teniska turnira u svojim vitrinama.

Pored toga, osvajanjem titule na Rolan Garosu, Novak bi postao jedini teniser u istoriji koji je tri puta osvojio svaki Grend slem turnir. Trenutno je izjednačen sa Nadalom i po tom dostignuću.

Plasmanom u finale, Đoković je zaradio i 1.200 bodova, čime se približio povratku na prvo mesto ATP liste. Da bi se vratio na vrh, potrebno je da osvoji titulu i tako bi imao 7.595 bodova, dok će Alkaraz ostati na drugom mestu sa 7.175 bodova.

Takođe, ne treba zanemariti ni novčanu nagradu koju je Đoković osigurao plasmanom u finale. Za ovaj uspeh dobiće 1.150.000 evra, a ukoliko trijumfuje u finalu, nagrada će mu se udvostručiti.

41
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter