0
ATP

FOTO: Roland-Garros @rolandgarros/ Twitter screnshot

NOVAK ODAO PRIZNANJE POVREĐENOM ALKARAZU I NAJAVIO FINALE: „Na ovom nivou ne želite takve stvari – ništa nije gotovo!“

Objavljeno: 09.06.23 u 19:15

Novo finale za Srbina.

Novak Đoković se plasirao u finale Rolan Garosa, najprestižnijeg teniskog turnira na šljaci, nakon pobede nad mladim Špancem Karlosom Alkarazom rezultatom 3:1 u setovima.

Prva dva seta su bila veoma neizvesna, ali je usledila nezgodna povreda koja je zadesila Alkaraza. Nakon povrede, Alkaraz se mučio da se kreće i nije mogao da parira ritmu koji je nametnuo Đoković.

Posle samog meča, Novak je istakao da Alkaraz nije imao sreće i da će u budućnosti sigurno osvojiti ovaj turnir.

– Prvo moram da kažem da Karlos nije imao sreće. Na ovom nivou ne želite takve stvari, grčeve i probleme u završnici Grend slema. Na mreži sam mu rekao da je fantastičan igrač i da će sigurno u budućnosti osvojiti turnir. Bilo mu je teško da odluči da li da preda ili ne i čestitam mu na borbi do kraja. Ni ja se nisam osećao sveže na kraju drugog seta. Onda je on dobio grčeve i od tada je bio potpuno drugi meč. Video sam da se muči, trudio sam se da ne razmišljam o tome i nadam se da će brzo da se vrati na teren – izjavio je Đoković.

Nakon neizvesnih trenutaka u meču, Đoković je uspeo da se izdvoji i obezbedi svoje mesto u finalu.

– Nije lako zadržati taj intenzitet, igrao sam odlično set i po, pa je on bio bolji u završnici i završio set. Znao sam da moram da udaram lopticu ranije, da on udara snažno, bilo je iscrpljujuće. Srećan sam što sam opet u finalu.

U finalu će se Đoković sastati sa pobednikom duela između Kaspera Ruda i Aleksandra Zvereva, ali je svestan da će mu biti potrebno još jedan izuzetno odigran meč da bi se domogao trofeja.

– Da to je tačno, ništa nije gotovo, ima još jedan meč, živim svoj san, volim da igram na Rolan Garosu i srećan sam zbog finala, nadam se da ću pokazati dobru igru i da ću pobediti u nedelju.

U nedelju će Novak imati priliku da osvoji svoj 23. Grend slem trofej, a ukoliko uspe, biće to njegov sedmi trofej na Rolan Garosu tokom karijere.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter