0
Evroliga

during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Fenerbahce Beko Istanbul at Aleksandar Nikolic Hall on April 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ITUDIS NA KONFERENCIJI SAZNAO DA IDE U TOP 8: Pričao o povredi Bjelice, sistemu takmičenja, Zvezdi i Partizanu!

Objavljeno: 13.04.23 u 21:57

Zanimljiva konferencija grčkog trenera. 

Uspela je Crvena zvezda Meridianbet da savlada ekipu Fenerbahčea nakon 45 minuta igre, rezultatom 91:89, a posle samog meča, na konferenciji je govorio Dimitris Itudis – trener gostiju. On je pored čestitki crveno-belima, govorio o raznim temama, među kojima se našla povreda Nemanje Bjelice, kao i sistem takmičenja u Evroligi.

– Mi smo dali 89 poena na strani, znači to je veoma dobar rezultat. Nismo mogli na te igrače da igramo odbranu kakvu smo želeli. Ne bih da komentarišem sudije – počeo je Itudis, a potom je govorio o Nemanji Bjelici:

– Bjelica je nažalost došao povređen od reprezentacije. Ta povreda se još nastavila, još jednom se povredio, nešto na listu. Vratio se, ne u potpunosti i nažalost je ponovo dobio neki bol na istom mestu. Videćemo gde će to ići. Razumem za vaše interesovanje, ali mi smo ovde došli bez još bitnih igrača – istakao je Itudis.

Govorio je Itudis i o sistemu takmičenja, a ponovio je ono što priča već dugi niz godina.

– Rekao sam, da je mnogo kompetitivna liga. Top je liga koju svaki navijač voli da gleda. Skautirao sam Zvezdu na utakmicama ABA lige, ali poluprazna hala. Igra se Zvezda – Baskonija, Zvezda – Makabi puna je hala. Igra se Zvezda – Fenerbahče puna hala. Mi smo igrali pre 10 dana pre Galatsaraja, protiv Bešiktaša, ne upućujem nešto potiv navijača nego navijači vole Evroligu. Navijači nisu glupi, gledaju, vole Evroligu. Jedan moj prijatelj iz NBA me je zvao 2016. i rekao: ‘Hajde sad digni noge uvis, zapali cigaru’. Ja mu odgovoram: ‘Sutra moram da pripremam tim, igramo protiv Himkija’. Ne mogu da shvate da sezona nije gotova kad se završi Evroliga. Nije to lako ni za igrače.

during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Fenerbahce Beko Istanbul at Aleksandar Nikolic Hall on April 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

– Bilo je 16 klubova, osam mogu da idu dalje. Kada sam bio u CSKA, stalno smo bili na vrhu. Ako poredimo sa NBA, od 30 timova, 16 idu dalje. To je više od 50 odsto. Sada imaju i plej-in. Šta smo mi radili? Dodali još dva tima, ponovo osam idu dalje. To je manje od 50 odsto. Izvanredno, super. Možete da se slažete ili ne. Želim da kažem da ljudi pokušavaju da dodaju, poboljšaju. Mi možemo 20, 22, pa nek idu šest dalje.

Dobio je Itudis priliku da prokomentariše igru Crvene zvezde, a tom prilikom spomenuo je i Partizan.

– Zvezda je obzirom na investicije koje je radila, njihov stručni štab i njihov menadžemnt sa tim transferima, dokazuje da imaju želju i ambiciju. To je veoma bitno i za Evroligu. To je bitno za oba kluba i za Partizan i za Zvezdu. Gledao sam jedan tim koji igra dobru košarku.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter