0
Košarka

FOTO: ABA liga/Duško Radišić

BORAC SA 7 IGRAČA UMALO NAPRAVIO SENZACIJU: Cibona pogodila šut za pobedu, nije pomogla ni neverovatna trojka Glišića! (VIDEO)

Objavljeno: 07.02.23 u 20:05

Nisu imali sreće Čačani.

Košarkaši Borca iz Čačka poraženi su od ekipe Cibone u 18. kolu AdmiralBet ABA lige rezultatom 83:84, nakon neverovatne završnice. Ovaj susret trebao je da se odigra juče, ali je Borac zbog bolesti nekolicine igrača, izdejstvovao pomeranje za jedan dan.

Ipak, to nije bilo dovoljno da se igrači oporave, pa je čačanski klub želeo novo odlaganje, do čega nije došlo. Zbog svega toga, Borac je morao da igra meč sa samo 7 igrača, od čega su četvorica juniori.

FOTO: ABA liga/Duško Radišić

I pod tim okolnostima, Čačani su u dobro popunjenoj dvorani kraj Morave bili nadomak pobede, koju je „oduzeo“ Sven Smajlagić pogotkom u poslednjoj sekundi. U napadu pre toga, neverovatnu trojku je postigao Miloš Glišić, nekadašnji centar Partizana, a hrvatskoj ekipi je ostalo manje od 3 sekunde do kraja.

Ipak, to je bilo dovoljno Smajlagiću, koji pogađa poludistancu za 83:84. Ostalo je Borcu još vremena, a Ćurčić je pokušao sa čitavog terena i bio je izuzetno blizu, ali je pobeda otišla u ruke Ciboni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AdmiralBet ABA League (@aba.liga)

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kapusta sa 22 poena i 12 asistencija, dok je Aranitović ubacio 14. na drugoj strani, Hejl je predvodio Borac sa 29 koševa, 9 skokova i 5 asistencija, a pratio ga je Boldvin sa 24 poen, 7 skokova i isto toliko asistencija.

Treba posebno napomenuti mladog Đorđa V. Ćurčića i Pavla Nikolića, koji su izneli veliki teret, kao juniori. Prvi je ubacio 14 koševa, a drugi 11. Priliku je dobio i Đorđe M. Ćurčić, koji je igrao skoro 9 minuta, ali i Milošević, koji je ušao na poslednjih 20 sekundi.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter