0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga/Duško Radišić

BORAC IZAŠAO NA MEGDAN CIBONI SA 7 IGRAČA: ABA liga nije odobrila novo odlaganje, u sastavu 4 juniora!

Objavljeno: 07.02.23 u 18:06

Veliki problem za Čačane.

Iako je utakmica između Borca iz Čačka i Cibone odložena za 24 sata, to nije bilo dovoljno da se svi bolesni igrači domaćeg tima oporave, pa će Čačani na megdan hrvatskoj ekipi sa samo 7 igrača. Klub se povodom svega oglasio saopštenjem, gde se navodi razočaranje ovom odlukom.

Utakmica je počela pre nekoliko minuta, a Borac nastupa sa Hanterom Hejlom, Dionte Boldvinom i Milošem Glišićem, uz još četiri juniora – Pavlom Nikolićem, Matijom Miloševićem, Đorđem Ćurčićem M i Đorđem Ćurčićem V.

FOTO: ABA liga/Duško Radišić

Saopštenje prenosimo u celosti:

Poštovani,

Imajući u vidu Vaš nalog za odigravanje utakmice, da nam niste dostavili pravni osnov na koji se pozivate, osim paušalnog pozivanja na interne akte, u situaciji kada KK Borac Mozzart nema dovoljan broj igrača za odigravanje utakmice, obaveštavamo vas sledeće:

Vašim postupanjem i dopisima dovodite do apsurdne situacije da se polemiše vezano za dokumentaciju koja je izdata od nadležnih i ovlašćenih zdravstvenih ustanova Republike Srbije, iako se jedino takvom dokumentacijom može utvrđivati zdravstvena sposobnost i stanje zdravlja svakog pojedinačnog igrača, a samim tim i njegova sposobnost za preduzimanje fizičkih aktivnosti uopšte, pre svega treninga i utakmice.

Moramo Vam najkonkretnije i najdobronamernije ukazati na sledeće:

Smatramo da Vi (pojedinici koji su sebi dali za pravo da cene zdravstveno stanje igrača, a da pritom nisu medicinske struke) niste ni vlasni ni kompetentni da procenjujete validnost napred navedene a Vama na vreme dostavljene lekarske dokumentacije za svakog pojedinačnog igrača. Taj svoj stav smo proverili i konsultacijom i sa pravnom strukom ali i sa višim instancama zdravstvene delatnosti.

Ukoliko Vi smatrate suprotno morate biti svesni da mi nećemo odustati od principa poštovanja najpre legitimnosti takmičenja u kome nastupamo, poštujući sve propise ali i sportska i etička merila čija je granica jedino poštovanje zdravlja igrača. Stoga, ukoliko Vaša odluka bude suprotna svim propisima i principima o kojima je bilo reči, smatramo korektnim da Vam kažemo i da ćemo našu satisfakciju ostvarivati u svim postupcima koji nam stoje na raspolaganju, uključujući i redovne sudove.

Vama niko ne oduzima pravo da sumnjate (u ovom slučaju neosnovano) u validnost bilo kog dokumenta (u ovom slučaju zvaničnog lekarskog izveštaja nadležne zdravstene ustanove), ali tu sumnju, ako želite postupati u skladu sa zakonom, morate potkrepiti kroz zvanični postupak koji bi morali pokrenuti u cilju ispitivanja validnosti navedenih dokumenata.

Mimo toga, svaka Vaša paušalna procena izlazi izvan duha ne samo zakona nego i propisa koji regulišu takmičenje u kome se nalazimo, ali istovremeno odudara i od etike i sportskog duha koji, nadamo se da ćemo se složiti, treba da bude dominantan i preovlada u svakom našem ponašanju i odlučivanju, imajući u vidu šta je cilj našeg postojanja. Oduzimanje duha igri je oduzimanje smisla takmičenja.

U prilogu vam dostavljamo konačan izveštaj lekara specijaliste dr Nikole Čikiriza, iz koga razloga Vas pozivamo da utakmicu XVIII kola AdmiralBeta ABA lige KK Borac Mozzart – KK Cibona, zakazanu za o7.o2.2023. godine u 18,oo časova, odložite.

Istovremeno, obaveštavamo Vas da ćemo izdati i zvanično saopstenje za javnost.

I na kraju da bi zaštitili svoja prava i interese obratićemo se Vladi Republike Srbije i Ministarstvu zdravlja Republike Srbije i tražićemo da sada i ubuduće svu medicinsku dokumentaciju kontroliše komisija Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Takodje, obratili smo se relevantnim institucijama u Republici Hrvatskoj, uključujući i sudove za ocenu ustavnosti i zakonitosti akata na koje se pozivate – piše u saopštenju koje je potpisao predsednik kluba Predrag Pantović.

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter