2
Katar 2022

FOTO: Screenshot

HRVATSKI NOVINAR ŽESTOKO ISPROZIVAO MODRIĆA I DRUGOVE: „Ne trebaju mi ambasadori koji se opuštaju uz „Za dom spremni!“

Objavljeno: 21.12.22 u 09:38

Nikako nije srećan!

Poznati hrvatski novinar, Aleksandar Stanković, tvorac emisije „Nedeljom u 2„, žestoko je negodovao zato što su hrvatski reprezentativci slavili bronzu sa Mundijala uz poklike „Za dom spremni„.

On se oglasio na svom Fejsbuk profilu i veoma detaljno sve analizirao.

Pre pet godina Luka Modrić je kratkim pamćenjem štitio Zdravka Mamića na sudu. O tome sam radio emisiju s Joškom Jeličićem koji je zaključio da Modrić nije dorastao suđenju, a ja sam zaključio kako bi nas 90 odsto učinilo isto i zapitao se ko nam je kriv što verujemo da su fudbaleri naši najbolji ambasadori. U međuvremenu su fudbaleri službeno postali naši najbolji ambasadori, a ja i dalje mislim isto. – započeo je on.

Potom je dodao.

– Hrvatska fudbalska reprezentacija je 20-ak mladića koji odlično rade svoj posao. Uz časne izuzetke fini momci, selektor simpatična osoba, Luka Modrić vredan čovek, međutim on nije moj najbolji ambasador. I sada sledi pitanje „a čiji si ti bio ambasador tako pametan?“ Ničiji! Ja u startu nemam kvalifikacije za tu čast jer imam dobro pamćenje i jer redovno plaćam porez. Dakle, ja sam sam svoj ambasador. – ističe Stanković.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

POJAŠNJENJE: Nisam fudbalski navijač i ne padam u euforiju kada igra Dinamo, ili reprezentacija. Više sam se radovao uspesima Mirka Filipovića, Željka Mavrovića, Ivaniševića, nekada Beneša i Parlova nego fudbalske reprezentacije. Eto, takav sam, više volim druge sportove. Ne preplavi me osećaj ponosa, ili išta slično kada u Alžiru spomenu Modrića, Šukera,Tita ili Teslu. Tesla je bio genije, ali mene tu nije bilo nigde. To što govorimo isti jezik i što smo rođeni relativno blizu nije dovoljno da sebe prepoznajem u Tesli. – veoma izričito je napisao hrvatski novinar.

Zatim je nastavio i istakao da mu ne trebaju ambasadori koji se opuštaju uz „Za dom spremni„.

Ili da okrenemo stvari ovako: mogu se prepoznati i biti ponosan na sve izvrsne ljude ovog sveta od Njutna do Tesle, od Harmsa do Slamniga, od Saše Petrovića do Anga Lija, ali nekako mi se čini da je to i za egomanijaka poput mene previše. I da, i dalje mislim da fudbaleri nisu moji najboljii ambasadori već su najbolji ambasadori sami sebe. Ne trebaju mi ambasadori koji se opuštaju uz „Za dom spremni.“ Naravno, „moji ambasadori su Vučić i Šešelj“, al’ koga da ja nakon ovih 20 godina javnog rada više u što uveravam, „fuck off!“ Na ovom svetu postoje teški fudbalski fanovi čija zaluđenost loptom se ne može racionalno objasniti i za njih je očekivano da se poistovećuju s fudbalerima. – napisao je Stanković.

I za kraj postavio je nekoliko pitanja ljudima koji ga prate.

Tu je stvar jasna i njima svaka čast. Međutim, čini mi se da su u ovoj priči o velikim ambasadorom Luke Modrića najglasniji oni koji nisu ništa napravili u životu i kojima treba roditelj da bi imali pristojno mišljenje o sebi. I uopšte ta priča o fudbalu koji utiče na imidž zemlje? Da, Hrvatska je vidljivija nakon uspeha fudbalske reprezentacije, ali nakon što su Argentinci postali svetski prvaci imamo li bolje mišljenje o Argentini? Divimo li se Argentincima kako su uredili društvenu zajednicu u kojoj žive? Poželeli smo živeti u Argentini, čitati Borhesa, draži nam je Čegevara? – zaključio je Stanković.

25
6

2 Komentara

  1. Nek oni pevaju i misle sto hoce .Misle da nema Boga.Ima stice potomke …Kad tad nema pokajanja kod njih nikad.Boziji sud nek im sudi i nek se mole

    4
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter