0
Domaći fudbal

goalkeeper Aleksa Milojevic (C) Vladimir Kovacevic (R) Mladost GAT v Crvena zvezda during the Mozzart Super Liga 2022/2023 match at stadium Karadjordje on October 02, 2022 in Novi Sad, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ALEKSA MILOJEVIĆ ZA HS: ‘Zadovoljan sam partijom protiv Zvezde – Slede nam dve ključne utakmice!’

Objavljeno: 13.10.22 u 19:10

Nalaze se u izuzetno nezgodnoj poziciji!

Fudbaleri Mladost GAT u petak od 15h na stadionu ‘Karađorđe’ dočekuju ekipi Mladosti iz Lučana. Obe ekipe nalaze se u ‘donjem domu’, pa bi kako jednima, tako i drugima pobeda mnogo značila.

U svojoj debitantskoj sezoni u Superligi, Mladost GAT se grčevito bori za opstanak. Ipak, ima nekoliko imena koje treba izdvojiti, a među njima je sigurno Aleksa Milojević, čuvar mreže 2000. godine u Jagodini. Prošao je sve mlađe selekcije Jagodine, nakon čega je zadužio opremu Bačke iz Bačke Palanke. U januaru 2022. godine stigao je u Novi Sad, gde je sa ekipom Mladost GAT izborio ulazak u Superligu Srbije.

goalkeeper Aleksa Milojevic Mladost GAT v Crvena zvezda during the Mozzart Super Liga 2022/2023 match at stadium Karadjordje on October 02, 2022 in Novi Sad, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Zašto si izabrao baš Mladost GAT?

AM: ‘Ponuda od Mladosti GAT stigla je u zimskom prelaznom roku ove godine, kada sam i doneo odluku da iz Backe Palanke, sa kojom sam tada bio na sredini tabele, da pređem kod njih. S obzirom da mi je cilj bio da opet branim u Superligi, odluku sam doneo bez mnogo razmisljanja, shvativši da se moje i ambicije Mladosti GAT, koja je u tom trenutku bila 2. na tabeli, poklapaju, i da zajedno imamo jako dobre šanse da ih ostvarimo. Takođe sam čuo da su jako organizovan klub, u šta sam se kasnije i sam uverio.’

Fudbal-Super League Season 2020/2021
OFK Backa v Partizan
goalkeeper Aleksa Milojevic
Backa Palanka, 20.03.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Poraz od Crvene zvezde.. Ostaje utisak da si imao jako dobru partiju.. Kako se tebi čini?

AM: ‘Što se utakmice sa Crvenom zvezdom tiče, mogu da kazem da sam zadovoljan svojom partijom, odbranio sam penal i imao par dobrih intervencija i generalno celo 1. poluvreme je bilo dobro. Držali smo se da kažem dobro do poslednjih 20 minuta, ali je koncetracija na kraju opala i Crvena zvezda je jos jednom potvrdila da ima vrhunske igrače i pokazala kakav kvalitet poseduje.’

Klub je izuzetno teškoj situaciji, kada govorimo o tabeli Superlige. Možete li da se izdignete iznad ove situacije?

AM: ‘Tačno je da se nalazimo u teškoj i nezavidnoj situaciji, na nekim utakmicama smo igrali dobro, ali nam je nedostajalo malo sreće. Pred nama je nimalo lak period, čekaju nas dve ključne utakmice, koje igramo na svom terenu, protiv direktnih konkurenata za opstanak. Sa druge strane mislim da imamo dobar tim, dosta kvalitetnih i iskusnih igrača i da ćemo se podignuti sa sledećim pozitivnim rezultatom, nadam se već na narednoj utakmici.’

goalkeeper Aleksa Milojevic Mladost GAT v Crvena zvezda during the Mozzart Super Liga 2022/2023 match at stadium Karadjordje on October 02, 2022 in Novi Sad, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Koji su tvoji planovi za blisku budućnost, a koji za neki naredni period?

AM: ‘Trenutno sam fokusiran samo na Mladost, jer, kao što sam rekao, nismo u zavidnoj situaciji. Trudiću se da dam svoj maksimum i tako što više doprinesem svom timu.
Kada je reč o narednom periodu, naravno da bih voleo da svoju karijeru nastavim u inostranstvu, ali o tom potom, sve zavisi od ponuda, a i ponoviću da u ovim trenucima ne razmisljam o tome mnogo. Prioritet mi je klub.’


Пласман обезедио Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter